Annonce
Viborg

Nu får pårørende bedre mulighed for at overnatte hos patienten i Viborg

De nye fastmonterede pårørendesenge kan bruges som sofa i dagtimerne. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.
I det nyåbnede akutcenter giver nye mobile og fastmonterede senge bedre mulighed for, at pårørende kan overnatte hos patienterne på hospitalet.
Annonce

Viborg: Pårørende kan spille en afgørende rolle for patienternes tryghed, trivsel og heling under og efter indlæggelse på hospitalet.

Derfor er senge til netop de pårørende tænkt ind i det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg. Med sengene har de enkelte afsnit fået mulighed for at lade de pårørende blive hos patienten natten over.

- Tidligere kunne pårørende selvfølgelig få lov at overnatte hos en døende patient eller i helt særlige tilfælde. Men med de nye ensengs-stuer og pårørendesenge har vi fået langt bedre muligheder for at tilbyde overnatning til pårørende, når patienterne ønsker det, fortæller afdelingssygeplejerske Birgitte Vingborg fra Mavekirurgisk Afsnit.

Annonce

Helt nye muligheder

På Mavekirurgisk Afsnit, der flyttede ind i det nye akutcenter i oktober, har man valgt at fastmontere nogle af sengene på de enkelte stuer, mens andre pårørende-senge er mobile og kan køres ind på sengestuerne efter behov. Alle stuerne er nu ensengs-stuer, hvor patienterne før lå på to- og firemands-stuer.

- Ensengs-stuerne giver nogle nye muligheder, som vi som personale lige skal have helt ind under huden og lære at anvende optimalt. For eksempel vil det helt sikkert gavne nogle patienter at have deres mand eller datter til at overnatte, så de føler sig trygge og ikke bliver ensomme på sengestuen, så vi skal huske at fortælle dem, at det nu er en mulighed, fortæller Birgitte Vingborg.

Annonce

Kræver lidt øvelse

De overnattende pårørende på sengeafsnittet har været genstand for en del drøftelser blandt personalet.

Det kan være en stor gevinst for patienterne og i visse tilfælde hjælpe til en hurtigere bedring at have overnattende gæster. På den anden side kan eksempelvis ældre pårørende også selv have behov for hjælp, som hospitalets personale hverken kan eller må give.

- Så det kræver selvfølgelig lidt øvelse at finde frem til den rette balance, så vi er sikre på, at tilstedeværelsen og herunder overnatningen gavner og beroliger patienten. Men overordnet set vil vi meget gerne have pårørende på afsnittet, for vores oplevelse er, at det betyder meget for en del af vores patienter, fastslår Birgitte Vingborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce