Annonce
Bjerringbro

Nyt tilbud indvies: Satellit skal gøre borgerne sundere

Længe har Madsens Hotel stået tom, men den 28. marts kommer der igen liv i bygningen, når Bjerringbros helt eget sundhedscenter indvies. Arkivfoto
Snart kan borgerne i Bjerringbro og omegn få glæde af lokale sundheds- og forebyggelsestilbud, når Sundhedssatellit Bjerringbro slår dørene op i det tidligere Madsens Hotel.

Bjerringbro: Den 28. marts inviterer Social- og Sundhedsudvalget til indvielse af den nye sundhedssatellit i Bjerringbro, hvor alle interesserede er meget velkomne. Her vil der være mulighed for en snak med det sundhedsfaglige personale og for at høre om de forskellige tilbud og aktiviteter i den nye satellit.

- For kun en lille måned siden indviede vi sundhedssatellitten i Ørum, og nu er turen kommet til Bjerringbro. Det er en fornøjelse at være en del af og være med til at skabe synlighed og gøre det nemmere for lokalområdet at forholde sig til den sunde livsstil, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Åse Kubel Høeg (V).

Den generelle sundhedstilstand i Viborg Kommune bevæger sig i den forkerte retning. Derfor har byrådet vedtaget nogle meget ambitiøse sundhedsmål, som skal være med til at vende den negative udvikling.

Sundhedssatellitterne skal også medvirke til at målene nås og samtidig være med til at danne rammen og forbindelsen mellem de sundhedsindsatser, der iværksættes af kommunen, samt de aktiviteter, der allerede foregår i lokalområderne.

- Vi skal gøre det i tæt samspil med det lokale foreningsliv, frivillige og omkringliggende institutioner. Det stiller krav til os som kommune om at være lydhør, nysgerrig og inddragende i vores arbejde på forebyggelses- og sundhedsområdet. Og det stiller krav til borgerne og lokalsamfundet om at bidrage med ideer, viden og tid, for det er i sidste ende dem, der skal bruge det, siger næstformand for Social- og Sundhedsudvalget, Niels Dueholm (S).

Annonce

Nummer fem i rækken

For at skabe bedre sundheds- og forebyggelsestilbud for borgerne i det store opland er der siden 2010 etableret fire sundhedssatellitter i kommunen, hvor Bjerringbro nu bliver den femte i rækken. Byen har dog tyvstartet lidt, da den i løbet af det seneste års tid har haft aktiviteter i idrætscenteret.

Ligesom i flere af de andre sundhedssatellitter er det ikke kun de direkte sundheds- og forebyggelsesfremmende tilbud, der kommer til at være i Bjerringbro. Også sygeplejeklinik, sundhedspleje og dagcenter med forskellige aktiviteter vil være at finde på adressen.

Samme dag som indvielsen inviterer Social- og Sundhedsudvalget også til borgermøde med fokus på kost og rygning. Igennem dialog vil udvalget sikre, at de rigtige sundhedstilbud udbydes til borgerne, og udvalget håber derfor på, at rigtig mange bliver efter indvielsen. Borgermødet starter klokken 17.

Er man forhindret i at deltage i indvielsen, holder sundhedssatellitten åbent hus fredag den 7. juni i forbindelse med kulturugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce