Annonce
Viborg

Efter sløjt 2018 er der igen liv: Nu jubler lystfiskerne i Viborg

Et af medlemmerne i Viborg Sportsfiskerforening landede forleden disse flotte fisk i Fiskbæk Å. Læg mærke til, hvor sølvblanke de er. Det betyder, at de netop er trukket op fra fjorden. Fiskene vejer begge omkring to kilo. Lige til grillen.
2018 var en ualmindelig sløj sæson for havdørredfiskerne ved åerne omkring Viborg, men nu ser det ud til at lysne. Fiskene står i kø for at komme op i åerne.

Viborg: Det kan godt være, at fiskestængerne, hjulene og spinnerne blev brugt flittigt af egnens lystfiskere sidste sidste år, men fangstnettene sled de ikke op.

2018 var en rigtig skidt sæson for lystfiskerne, der jagtede havørreder i åer som Skals Å, Fiskbæk Å, Simested Å og Jordbro Å. Varmen og ikke mindst tørken fik skylden for dette magre år.

Det ser imidlertid noget bedre ud nu, lyder meldingen fra formanden for Viborg Sportsfiskerforening, Jørgen Buch, som folkebladet "fanger" på mobiltelefonen mandag morgen.

Han er naturligvis ude at fiske...

- Jeg vil sige, at den første del af sommeren ikke så så godt ud, men nu har vi fået noget regn, og det kan havørrederne godt lide. Derfor begynder trækket fra fjorden og op i åerne, siger Jørgen Buch på en skrattende telefonforbindelse.

Der er således taget fine fisk i flere at de smukke åer, som Viborg Sportsfiskerforening har fiskeretten i. I hvert fald er der kendskab til mindst én fisk, der passerede de magiske fem klio.

- Det er jo nu her midt om sommeren, at de store og såkaldt blanke fisk kommer op i åerne, så det er altså nu, man skal finde fiskegrejet frem og komme afsted, siger Jørgen Buch kortfattet, for lige mens han tale med folkebladet, har har kig på en fisk, der flere gange har snuset til hans spinner, men altså ikke hugget til endnu.

- Jeg ringer, når jeg har fanget den, siger Jørgen Buch.

- Jeg håber ikke, du ringer, lyder svaret fra den misundelige skriverkarl på folkebladet.

Opgangen af havørreder fortsætter, helt frem til fiskesæsonen slutter med udgangen af oktober, men jo længere hen på året, vi kommer, jo mere farve får fiskene, og dermed er de så at sige ikke længere så "frisk fra hav", som de fisk der fangers lige nu.

Husk fangstnettet!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce