Annonce
Kultur

Nu kan du få et kulturfix på farten: Lokalt museum lancerer "Den vidunderlige podcast"

Sammen med købmand Lasse Lauritsen forsøger værterne i podcastens andet afsnit at finde ud af, hvad indkøbskultur er. Det handler blandt andet om, hvordan butikker indrettes efter, hvad du putter på tallerkenen, om belysning og færdigretter. Pressefoto
Allerede på fredag kan man høre første afsnit i den nye kulturpodcast "Den vidunderlige podcast", hvor borgmester Ulrik Wilbek taler om talentkultur. Podcasten er skabt af Skovgaard Museet i samarbejde med Radio Viborg og Viborg Stifts Folkeblad.

Viborg: Den 5. marts udkommer første afsnit af "Den vidunderlige podcast" skabt af Skovgaard Museet i samarbejde med Radio Viborg og Viborg Stifts Folkeblad.

Podcasten kommer omkring kultur i bred forstand og sætter i hver episode et nyt "område" under lup.

I første episode mødes de to værter, Kathrine Svanum Andersen og Lars Hamann fra museet, med borgmester Ulrik Wilbek til en snak om talentkultur. I andet afsnit er Meny-købmand Lasse Lauritsen i studiet for at tale om gæstekultur, og i tredje afsnit snakker værterne med gymnasierektor Lene Klemensen Gade om dannelseskultur.

- Alt for ofte bliver museer beskyldt for at være snævre bobler, der lever i deres egen lille verden, siger kommunikationschef Lars Hamann og fortsætter:

- Med "Den vidunderlige podcast" prøver vi at løfte fokus fra vores eget lille museum og snævre område og kigger på kultur i den bredest mulige facon - den folk møder i deres hverdag. Fra talentkulturen, der skaber verdensmestre i håndbold, til den mad vi serverer for vores børn.


Kultur handler om mennesker, hvad de skaber, hvordan de lever og organiserer sig, og de fortællinger som vi deler med hinanden.

Kathrine Svanum Andersen, museumsinspektør


Podcastens navn er med til at understrege en grundlæggende tro på, at det brogede, mangfoldige og omfattende kulturbegreb er vidunderligt:

- Kultur handler om mennesker, hvad de skaber, hvordan de lever og organiserer sig, og de fortællinger som vi deler med hinanden. Det er spændende at være med til at undersøge denne brede tilgang til kulturbegrebet og forhåbentlig åbne det på nye og anderledes måder, siger museumsinspektør Kathrine Svanum Andersen.

"Den vidunderlige podcast" kan findes på folkebladets hjemmeside, og der kommer nyt afsnit ud hver anden uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce