Annonce
Viborg

Nu kan du gå på eventyr i Viborg: Børnehave har godkendt appen

Onsdag var Digterparkens Børnehus ude for at teste den nye eventyr-app. Foto: Morten Pedersen
Fra torsdag kan du læse historier for børnene, når I går ture i Viborg. Digterparkens Børnehus har testet appen og fundet den god.

Viborg: Fra og med i dag, torsdag den 21. maj, vil det være muligt at tage på eventyr på Borgvold.

Som avisen tidligere har berettet, har Viborg Kommune, i samarbejde med appen Natureventyr, lavet tre eventyr i det viborgensiske, som kan læses, mens man går ture.

Det fungerer sådan, at man tager ud til et sted, som appen viser vej til. Her starter man, hvorefter man går en rute, og undervejs vil appen vise kapitler af fortællingen, som man læser højt for sine børn.

Til at starte med vil der være tre eventyr i kommunen, som foregår ved Borgvold, Hjarbæk og Kjællinghøl ved Bjerringbro. Onsdag var 23 børn plus pædagoger fra Digterparkens Børnehus ude for at teste historien på Borgvold.

- Jeg synes, det fungerer med Ipaden, som vi havde med. At man lader børnene se på Ipaden, så de kan se, at vi er den blå prik, og hvor skal vi hen som det næste. Det giver god mening det hele, siger Mai Christensen, pædagog i Digterparkens Børnehus.

Ideen er dog umiddelbart, at konceptet skal bruges af mindre grupper end børnehusets 23 børn, og det har pædagogerne også erfaret.

- Jeg tror, man skal have lidt i tankerne, hvordan man vil have det tilrettelagt. Vi havde inddelt børnene i tre grupper, så alle fik lov at sige noget, siger Mai Christensen.

Annonce
Mai Christensen, pædagog, var oplæser og guide for de 23 børn. Foto: Morten Pedersen

Natur, læring og bevægelse

På Borgvold vil det være muligt at læse historien om bondedrengen Sverre, som vil vinde Ingrids hjerte. Og ligesom med de andre eventyr tager historien udgangspunkt i den lokale historie og omgivelserne.

- Noget af historien er jo helt lokal, blandt andet med borgen på højen, siger Lone Josefsen, frivillighedskoordinator i kommunens børn- og ungeforvaltning.

Onsdag var formand for børne- og ungdomsudvalget, viceborgmester Per Møller Jensen (S), også forbi, da børnehuset testede eventyret.

- Jeg synes, det er en spændende måde at kombinere natur, læring og bevægelse. Det er rigtig godt, at man kan kæde det sammen, siger Per Møller Jensen.

- Folk vil måske sige, at sådan en moderne app ikke har noget med natur og bevægelse at gøre, men at det skal handle om sanseindtryk i naturen. Men her kan appen måske være den hjælpende hånd, som kan lokke folk ud, fortsætter Per Møller Jensen.

På længere sigt er planen, at der skal være flere end de tre historier i kommunen.

Formand for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) glædes over appen, som kan lokke flere ud. Foto: Morten Pedersen
Seksårige Ellen synes, det var sjovt. Det var spændende at gå en tur, mens man hørte en god historie. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hvordan går det efter et covid-19-forløb?

Annonce