Annonce
Viborg

Nu kan du være med til at finde Erik Klippings morder

Domkirkekvarteret er et stemningsfuldt sted at gå på jagt efter spor, tegn og gåder fra middelalderen. Arkivfoto: Emma Haas
Hvem stod bag danmarkshistoriens sidste kongemord? Fra på lørdag er der mulighed for selv at opklare en af de store mordgåder, når Viborg Museum og Skovgaard Museet åbner for deres nye aktivitet "Det sidste kongemord".
Annonce

Viborg: Otte mennesker blev dømt for mordet på Kong Erik Klipping, der fandt sted i Finderup Lade i 1286. Men der er bred enighed om, at de otte ikke nødvendigvis var de virkelige mordere.

Fra på lørdag den 30. maj og henover sommeren sætter museerne i Viborg fokus på det berømte mysterium med mordgådejagten "Det sidste kongemord".

Aktiviteten er inspireret af konceptet escape rooms, hvor man skal løse en gåde for at komme ud af et aflåst rum. I "Det sidste kongemord" skal gåderne løses i de ellers idylliske gader og stræder, der udgør domkirkekvarteret.

Viborg Museums chef, Brian Wiborg, fortæller, at spørgsmålet om, hvem der myrdede Erik Klipping, har optaget historikere i århundreder:

- Vi har fat i et vigtigt stykke danmarkshistorie. Men i stedet for at skulle begrave sig i støvede bøger kan man nu på en social og spændende måde undersøge, hvem der begik mordet. Vi formidler klassisk historie ved hjælp af fantasi og mystik, hvor hele familien kan dele en underholdende oplevelse.

I "Det sidste kongemord" handler det ikke om at komme først, men om at samarbejde bedst. Kun i fællesskab kan man finde morderen.

- Mordgådejagten tilbyder formidling af høj kvalitet, der både rummer leg og læring for gæster i Viborg. På grund af covid-19 blev lanceringen forsinket, men nu er der åbnet for, at vi kan invitere gæsterne udenfor, siger Anne-Mette Villumsen, museumsleder på Skovgaard Museet.

Jagten tager cirka halvanden time og kræver tilmelding. Museerne understreger desuden, at alt er tilrettelagt i henhold til myndighedernes påbud med hensyn til smittebegrænsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce