Annonce
Viborg

Nu kommer der ny belægning på Sct. Mathias Port

Den vestlige ende af Sct. Mathias Port blev i den forgangne uge klargjort til ny belægning i stedet for asfalt. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Den nye belægning er den sidste del af renoveringen af torvet. Også Gravene er på vej med ny belægning.

Viborg: Der er kommet blomsterbunddække under træerne, og i den kommende uge bliver så den sidste del af Sct. Mathias Port færdiggjort.

Det drejer sig om en ny belægning der, hvor der indtil nu har været almindelig sort asfalt.

Den nye belægning bliver en såkaldt OB-belægning, hvor småsten i varierende farvenuancer lægges ned i en slags lim (miljørigtig naturligvis). Stenen tromles så fast limen, så de bliver liggende, hvor de skal.

Den nye belægning skal være med til at give også denne del af Sct. Mathias Port et udtryk, der mere signalerer torv end vej, selvom der af og til også vil være kørende trafik på denne del af torvet.

Den nye belægning kommer til at se sådan her ud. Foto: Viborg Kommune

Gravene er på vej

Som tidligere beskrevet i folkebladet har stenbelægningen i yderdelen af torvet endnu ikke fået sin endelige faste fuge som i midten af torvet og i resten af gågadesystemet.

Det vil den få sidst på året, når de forholdsvis nylagte sten har fået lov til at sætte sig. Når det er sket, vil torvet faktisk være helt færdigt.

Det passer ganske godt med, at håndværkerne også netop er gået i gang med at lægge samme belægning på den nedre del af Gravene, der indtil for nylig har været gravet op for at lægge nye fjernvarmerør ned.

Med færdiggørelsen af renoveringen af Gravene vil hele det store projekt med at få hele gågadesystemet til at være sammenhængende med et ensartet udtryk være tilendebragt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce