Annonce
Viborg

Nu må der spilles poker i Viborg

Kim Jacobsen er initiativtager til en pokerklub i Viborg. For 300 kroner pr. gang kan man hver anden tirsdag spille om penge mod ligesindede. Foto: Flemming Sørensen
Kim Jacobsen har fået licens til at afholde pokerturneringer i Fiskbæk ved Viborg. Første turnering løber af stablen tirsdag aften.
Annonce

Viborgegnen: Kim Jacobsen er vild med poker. Med mellemrum mødes han med nogle gode kammerater for at spille. Det kan være ved turneringer rundt i landet, men det kan også være på ture til Budapest, Dublin eller Las Vegas.

- Man behøver altså ikke være ludoman, selv om man godt kan lide at spille, konstaterer han.

Passionen for poker vil han gerne del med andre. Han har nu fået licens af spillemyndighederne og den lokale politimester til at åbne en pokerklub i Viborg. Tirsdag aften afvikles den første turnering i et lånt lokale på den gamle skole i Fiskbæk.

- Der er nogle meget strenge regler, hvis man vil etablere en pokerturnering i Danmark. Men nu har jeg fået tilladelsen - og foreløbig spiller vi hver anden tirsdag aften. Vi har planlagt tre turneringer inden jul. Så må vi se, hvordan det går - og om der er basis for at fortsætte efter nytår, fortæller Kim Jacobsen.

- Vi afvikler det som en turnering. Det koster 300 kroner at deltage - og de 270 kroner går til gevinster. Aftenens vinder løber med 70 procent af gevinstsummen, så der kan godt være noget at komme efter, siger han.

Fem borde står klar til, at pokerspillere fra Viborg og omegn kan spille om penge hver anden tirsdag. Kim Jacobsen er arrangør - og må derfor ikke selv spille med. Foto: Flemming Sørensen
Annonce

Ingen kontanter

Der bliver ikke spillet om kontanter. De 300 kroner skal indbetales på forhånd - og gevinsterne bliver overført til vindernes bankkonti. Man skal have betalt på forhånd for at kunne deltage, for det er ikke tilladt at arrangere spil, hvor folk kan komme ind direkte fra gaden.

- Når det er mig, der har licensen, må jeg ikke selv spille med. Det gør mig ikke så meget. Og jeg kan jo godt hygge mig alligevel, siger Kim Jacobsen, der driver sin egen VVS-forretning, når han ikke spiller poker.

- Der findes masser af spil, hvor folk kan spille sig fattige. Og der er folk, som har tabt formuer ved at spille på nettet. Ved at deltage i en af vores turneringer risikerer man højst at tabe 300 kroner. Man har også muligheden for at vinde, men under alle omstændigheder kan man for en billig penge få en hyggelig og spændende aften.

- Vi har plads til op til 40 deltagere hver aften. Nogle af mine venner har sagt, de nok skal komme første gang, men jeg er da spændt på, hvor mange der kommer, siger han.

Annonce

Texas Hold'em

Myndighederne stiller nogle strenge krav til arrangørerne af en pokerturnering. Der må ikke spilles om kontanter, og der må ikke indtages alkohol. Men der er mulighed for at få en kop kaffe - og hvis man ryger ud af turneringen, er der mulighed for at tage et spil backgammon eller dart.

- Vi spiller Texas Hold'em, som er det mest populære pokerspil både på nettet og ved turneringer. Det tager fem minutter at lære - og så kan man bruge resten af livet på at mestre det, fortæller Kim Jacobsen.

- Jeg har prøvet at være heldig. Det er ikke så længe siden, jeg vandt en turnering i Aalborg. Det kostede 600 kroner at deltage, men jeg var så heldig at gå hele vejen, så jeg kunne tage hjem med 36.000 kroner i gevinst.

- Jeg har også været med nogle kammerater i Las Vegas. Det er et galehus. Jeg brugte ikke 25 øre på andet end poker. Vi spillede over to dage med en indsats på 600 dollars. Jeg sluttede som nummer 9 - så jeg fik en gevinst på over 2000 dollars, siger Kim Jacobsen.

Turneringerne i Fiskbæk arrangeres under navnet Midtjysk Pokerklub. Klubben kan findes på Facebook, hvor man også kan tilmelde sig turneringerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce