x
Annonce
Viborg

Nu sættes handelsskolen til salg

Viborg Kommune sælger nu Vinkelvej 20, som den for få år siden købte af Mercantec for 80 millioner kroner.
Uddannelsesinstitutionen Mercantec rykker efter vinterferien elever og ansatte ud fra Vinkelvej 20, og Viborg Kommune forbereder nu et salg af bygninger og grund ned til Viborg Søndersø.

Viborg: De merkantile uddannelser under Mercantecs hat får nye adresser efter vinterferien. Eleverne på handelsgymnasiet flytter ned på Midtbyens Gymnasium, og eleverne på Viborg Handelsskole rykker ind i Mercantecs besiddelser på H.C. Andersens Vej.

Bøvlet med at sælge den store ejendom på Vinkelvej 20 slipper Mercantec for. Viborg Kommune købte den nemlig, da alle brikker faldt på plads med gymnasiebyggeriet ved banegården.

Umiddelbart kan Viborg Kommune ikke finde anvendelse for bygningerne og grunden ned mod Viborg Søndersø, og derfor skal hele molevitten sættes til salg.

På et møde i økonomi- og erhvervsudvalget i næste uge skal forskellige salgscenarier drøftes. Disse er udarbejdet af embedsmændene på rådhuset.

Anbefalingen til politikerne lyder på, at der fastlægges en bebyggelsesprocent på 100, og at der ikke bygges flere end seks etager. Det vil give mulighed for, at der i alt kan indrettes cirka 300 boliger i varierende størrelser.

Forvaltningen foreslår desuden, at man ikke laver flere forsøg med at komme i karambolage med fredskov-linjer. Det er blandt andet disse, som har sat planerne om en kunstig fos - White Water Viborg - i bero. Så meget, at man nu må antage, at projektet er begravet.

Viborg Kommune købte ejendom og jord for 80 millioner kroner.

Folkebladet erfarer, at i hvert fald tre forskellige investorer har vist interesse for at indgå en handel med Viborg Kommune. En af disse grupper er sandsynligvis stadig en, der blandt andet består af Boligselskabet Sct. Jørgen og nogle private investorer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce