Annonce
Viborg

Nu skal der ryddes op: Skole på jagt efter ny direktør

FGU Midtjyllands nye direktør får en vigtig opgave med at sørge for, at eleverne kan undervises i lokaler, der rent faktisk er lovlige - hvilket de nuværende på Gyldenrisvej ikke er. Foto: Ole Bjærge.
FGU Midtjylland har i flere måneder været inde i en storm af problemer. Værkstederne i Viborg er til lossepladsen, og der har været massive problemer med arbejdsmiljøet. Nu søger skolen en ny direktør.

Viborg: Den nye bestyrelse for ungdomsuddannelsen FGU Midtjylland har netop konstitueret sig, og dens første opgave er allerede vinget af. Den har udarbejdet et stillingsopslag, hvori der søges en direktør for skolen, der har afdelinger i Viborg og i Silkeborg.

Bestyrelsen har ikke skjult, at der venter den nye direktør en række vigtige opgaver.

Blandt andet kan man læse:

Annonce

"...Videreførelse af fusions- og kulturrejsen, der skal positionere FGU Midtjylland som en relativt ny ungdomsuddannelse. På denne rejse har arbejdsmiljøet en høj prioritet, og der skal arbejdes med medarbejdertrivsel som et værn mod stress og mistrivsel, blandt andet gennem tydelige forventninger og rammer for opgaveløsningen, kapacitetsopbygning og involvering af både medarbejdere og ledere i den fortsatte udviklingsproces..."

Om man kan løse massive problemer med arbejdsmiljøet og samtidig sørge for, at den ene af de to afdelinger rent faktisk har en lovlig skolebygning, mens man er på rejse, svæver i det uvisse, men sådan skriver man jo nu om dage, hvor en maskinarbejder nærmest ikke kan flytte drejebænk uden at være på "en spændende rejse".

Den tidligere direktør Janne Mylins rejse med FGU Midtjylland sluttede for tre måneder siden. Hun havde da beklædt direktørstillingen siden FGU's fødsel i januar 2019.

Massive problemer

Viborg Stifts Folkeblad har i en lang række artikler siden jul beskrevet de massive problemer, den nye uddannelse har haft. I Viborg er det blevet tydeligt ved, at skolen på Gyldenrisvej af myndighederne er erklæret ulovlig - i hvert fald i sin nuværende form.

Spørgsmålet er lige nu, om der skal ofres 30-40 millioner kroner på at ombygge, eller om der skal findes måske 70 millioner kroner eller mere på at bygge nyt. I øjeblikket finder undervisningen sted med mange restriktioner og kun med en dispensation.

Det er dog ikke kun betonbygningen, som Vestas opførte for flere end 30 år siden, der har voldt problemer for FGU.

Det har arbejdsmiljøet også, hvilket også antydes i det kursiverede citat i denne artikels begyndelse.

Arbejdstilsynet gennemførte kort inde i det nye år interviews på begge afdelinger - altså i Viborg og Silkeborg - og rapporterne efter disse tilsynsbesøg har ikke været til at misforstå.

Chikane fra ledelsen - i flere tilfælde med seksuelle undertoner - nedværdigende behandling og mange sygemeldinger. Flere relateret til stress.

Bestyrelsen håber, at den nye direktør kan tiltræde stillingen den 1. august.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce