x
Annonce
Viborg

Nu skal der styr på midtbyens skrald: Containere graves ned

Over de nedgravede affaldscontainere vil der blive placeret indkastningsstationer som disse. Foto: Revas
Viborgs gamle bydel vil i løbet af foråret få nedgravede affaldscontainere beregnet til sortering.

Viborg: Den har været længe undervejs, løsningen for affaldssortering i Viborgs gamle bydel. Nu ser det imidlertid ud til, at der kommer skub i sagen.

I hvert fald modtager borgerne i området i disse dage en invitation til at deltage i en planlægningsgruppe, der skal være med til at arrangere en borgerworkshop om den nye affaldsløsning midt i november. Det har hele tiden været kommunens plan, at de lokale skulle være med til at udtænke den endelige løsning, og det løfte lever man altså nu op til.

Viborg Kommune opfordrer da også alle interesserede borgere og husejere i området til at tilmelde sig.

Det ligger ret fast, at løsningen i midtbyen skal være med undergrundscontainere, men borgerworkshoppen skal være med til at give input til den endelige beslutning om antallet af affaldsstationer, tilgængelighed, trafikforhold, gåafstande og lignende.

Det helt konkrete anlægsarbejde med at nedsætte undergrundscontainere til affaldssortering går i gang til foråret, hvorefter borgerne i dette område så også skal sortere deres affald.

Annonce
Det er dette område, der stadig mangler at komme med i affaldssorteringen. Krydserne markerer mulige placeringer for affaldsstationer. Illustration: Revas

Boligselskaber skal også med

Viborgs gamle bydel er ikke det eneste område, hvor beboerne endnu ikke sorterer deres affald i de fire kategorier, som kommunens øvrige borgere gør.

Hos mange af boligselskaberne ryger madaffaldet stadig til forbrænding, men det skal det ikke blive ved med.

- Også her skal der selvfølgelig sorteres som i resten af kommunen, og vi går faktisk i gang med at indføre det i Digterparken meget snart, og så skal resten af boligselskaberne med på ordningen senest med udgangen af 2020, siger kommunikationsmedarbejder Pia Vejling fra Revas.

Dermed er der altså udsigt til, at samtlige husstande i Viborg Kommune er underlagt den nye affaldssorterings-ordning i løbet af næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce