Annonce
Sport

Nu skal idrættens frivillige hædres - i år vægtes corona-tiltag og fastholdelse af medlemmer højt

Det er igen blevet tid til, at Viborg Idrætsråd og Viborg Kommune skal uddele idrættens hædersbevisninger. Og det er tid til at indsende indstillinger til Viborg Idrætsråd. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Medlemsfastholdelse og særlige corona aktiviteter vægtes særligt højt, når de nominerede til idrættens hædersbevisninger skal findes i løbet af foråret.
Annonce

Idræt: 2020 var et helt særligt år for os alle.

Og i den grad også for idrættens frivillige.

Inden længe er det igen tid til, at Viborg Idrætsråd og Viborg Kommune hædrer nogle af de lokale ildsjæle, som hver eneste dag sørger for, at rigtig mange af os kan dyrke idræts-fællesskaber i vores mange idrætsforeninger.

Og når man i foreningerne skal lægge hjernen i blød og spekulere over, hvem der har gjort sig fortjent til priserne Årets Idrætsleder, Årets Unge Idrætsleder eller Årets Idrætsforening, så er det denne gang uundgåeligt at komme til at tænke på, hvem der i den specielle corona-tid har gjort noget særligt.


Den stærke præstation skal anerkendes, og derfor vil vi i år have et særligt øje for gode corona-indsatser, når vi forholder os til indstillingerne til årets hædersbevisninger

Preben Jensen, formand for Viborg Idrætsråd


- 2020 blev et meget anderledes år – også i idrættens fællesskaber. Året har været præget af konstante omstillinger og har stillet store krav til vores frivillige. Heldigvis har de frivillige og idrætten i Viborg Kommune på fornem vis håndteret balancen mellem at skabe mest muligt idrætsaktivitet for medlemmer i alle aldre og samtidig respektere myndighedernes skiftende krav og retningslinjer for fysisk aktivitet og fællesskaber. Den stærke præstation skal anerkendes, og derfor vil vi i år have et særligt øje for gode corona-indsatser, når vi forholder os til indstillingerne til årets hædersbevisninger, forklarer formand Preben Jensen.

Det særlige corona-fokus har også til formål at inspirere andre foreninger – der er med garanti mange gode ideer, der også kan bruges efter corona-tiden. Det særlige fokus kan eksempelvis handle om fastholdelse af medlemmerne i idrætten via online-aktiviteter, digital kommunikation med medlemmerne eller andre fællesskabsaktiviteter i forbindelse med nedlukningen.

Og det er altså ved at være nu, at man skal begynde at gøre indstillingerne klar. Senest den 10. marts skal indstillingerne være Viborg Idrætsråd i hænde.

Selve hædringen finder sted i forbindelse med Viborg Idrætsråds repræsentantskabsmøde, der som udgangspunkt er placeret i begyndelsen af maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce