Annonce
Fodbold

Nu skal lockdown-løberne tilbage på fodboldbanen

Søndag var der præmieoverrækkelse. Og det var velfortjent, for nogle af holdene har løbet langt mere, end nogen havde forestillet sig. Privatfoto
Tjele Vest Sport afsluttede søndag løbekonkurrencen TVS Lockdown League. Et sjovt tiltag, som spillerne har engageret sig overraskende meget i. Nu kalder fodboldbanen igen, men det bliver en underlig tilbagevenden, da der ikke er udsigt til kampe eller almindelig træning foreløbigt.

Rødding: Hvis man søndag eftermiddag oplevede en væsentligt øget trafik af løbere i retning mod Rødding, så var den god nok.

Fodboldklubben Tjele Vest Sport har under dele af coronaens nedlukning af fodbolden erstattet fodboldfællesskabet med et løbefællesskab, hvor spillere, bestyrelsesmedlemmer og klubstøtter har duelleret mod hinanden i en virtuel løbekonkurrence kaldet TVS Lockdown League.

Nu kalder fodboldbanen snart igen, og som en afslutning på flere ugers konkurrence havde cheftræner og administrator af Lockdown League, Asbjørn Sennels, valgt at afslutte konkurrencen og perioden med en særlig løbetur.

Lockdown-løberne skulle løbe fra bopælen til det geografiske centrum for Tjele Vest Sport, hvilket vil sige Rødding og Rødding Sø. Det betød, at der kom løbere ad ruter fra Viborg, Løvel og Vammen, og endelig kunne de mødes fysisk - og med behørig afstand løbe de sidste kilometer sammen og få foretaget en præmieoverrækkelse.

- Det var fedt. Jeg kørte mod Rødding sammen med min søn, og vi havde en megafon med, så vi kunne råbe og heppe på de løbere, vi kørte forbi. Jeg havde håbet på, at vi fik den her følelse af, at folk kom løbende fra forskellige verdenshjørner for at blive samlet i Rødding, siger Asbjørn Sennels, som er imponeret over den tilslutning, der har været til Lockdown League.

Det har givet et rigtig godt fællesskab i en periode, hvor TVS-spillerne har været adskilt, og så har det utvivlsomt også fået flere til at presse sig selv ud på landevejen.

- Der var en del, som var fuldstændig smadret. Der var nogle, som har løbet 15 kilometer, hvilket måske er mere, end de nogensinde tidligere har løbet. Men folk har virkelig presset hinanden undervejs, siger han.

Det samlede vinderhold nåede at runde i alt 770 kilometer i løbet af de uger, som Lockdown League har strakt sig over.

- I dag stod vi og talte om, at mange selv er blevet overrasket over, hvor motiverende det har været - og hvor engagerede de er blevet undervejs. Folk, som måske før blot løb indimellem, har været på landevejen hver eneste dag - og har løbet op mod en halvmaraton nogle gange, siger Asbjørn Sennels.

Annonce

TVS Lockdown League

Deltagerne har været sammensat i hold.

I hver spillerunde var holdene matchet op mod hinanden i "kampe"

En spillerunde varede fire-fem døgn.

I løbet af en spillerunde skulle holdets medlemmer løbe eller gå så mange kilometer som muligt.

Det var også muligt at cykle, men cykel-kilometer blev divideret ned i retfærdighedens navn.

Det hold, som havde løbet flest kilometer ind fik tre point, og der kunne optjenes ekstrapoint, hvis holdet var kommet over 35, 40, 45 og 50 kilometer.

Pointene røg ind i en samlet stilling.

Svære træninger forude

Søndagens event var afslutningen på Lockdown League, da der igen er åbnet for, at fodboldspillerne rent faktisk kan snøre fodboldstøvlerne og komme på græs.

- Nu skal vi lige have et par hviledage. Jeg har ageret kommandocentral, så jeg har i hvert fald brug for et par dage, hvor jeg ikke bruger så meget tid ved computeren og opdaterer på Facebook - og løberne har brug for en hvileuge for at få benene friske igen.

- Så vi har besluttet, at vi tidligst begynder at træne igen efter den 18. maj og så skal vi have fundet ud af, hvad vi har mulighed for at gøre den indenfor de regler, som der nu engang er lige nu, siger træneren, som erkender, at det er lidt en tam følelse at vende tilbage til fodboldbanen uden udsigt til reelle kampe før efter sommerferien.

- Det er lidt en bet. Vi skal se, om vi kan finde den rette balance. Vi vil gerne spille noget fodbold, men vi kan ikke rigtig lave noget kamprelateret til træning. Så vi skal finde ud af, hvad vi kan finde på, for noget skal vi jo lave til træning, Asbjørn Sennels.

- Vi går nok lidt tidligere på sommerferie, men så kan det omvendt også være, at vi begynder igen lidt før, så vi forhåbentlig kan lave noget mere og spille kampe til den tid, siger han.

Cheftræner Asbjørn Sennelse er glad for det engagement, som spillerne har lagt for dagen i rollerne som lockdown-løbere. Nu kalder fodboldbanen så igen, men det bliver ret specielt. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce