Annonce
Viborg

Nu skal omfanget af cyanid-forureningen undersøges: Teknikere i rumdragter indtager Sønder Rind

Tidligere på året blev der under et gravearbejde fundet cyanid i jorden omkring et forsamlingshus i Sønder Rind. Nu skal omfanget af forureningen undersøges. Foto: Stine Elkær

Sønder Rind: Onsdag formiddag vil ansatte fra ingeniørfirmaet NIRAS iføre sig noget lignende rumdragter, når de drager mod Sønder Rind for at undersøge omfanget af forureningen omkring byens forsamlingshus.

Det sker efter, man tidligere på året fandt giftstoffet cyanid i jorden under et gravearbejde i området. Siden da er stedet blevet afspærret og jorden dækket til, men forureningen er endnu ikke blevet fjernet.

Grundet en bekymring for grundvandet har Region Midtjylland derfor sørget for en undersøgelse af jorden, som altså skal foregå onsdag formiddag. Her vil NIRAS foretage boringer i henholdsvis 10 centimeter, 50 centimeter og en meters dybde for at klarlægge omfanget af forureningen.

Derefter vil der foretages en vurdering af, hvorvidt cyanidet udgør en trussel for grundvandet. Hvis det er tilfældet, vil det være op til regionen, at sørge for at jorden renses eller fjernes. Hvis det ikke vurderes, at grundvandet er i fare, er det Viborg Kommune, der har ansvaret for jorden.

Resultatet af undersøgelsen forventes ikke at være klar før december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce