Annonce
Viborg

Nu skal ulykkesramt rundkørsel sikres

Rundkørslen har været ramt af ganske mange ulykker. Tilbage i marts væltede en lastbil med smågrise. Arkivfoto: Morten Dueholm
Vejdirektoratet bruger 2,2 millioner kroner på at forbedre sikkerheden i rundkørsel ved Vejlevej/Århusvej.

Viborg: Der har gennem årene været ganske mange ulykker i rundkørslen Århusvej/Vejlevej/Søndre Ringvej, og nu bliver der så endelig gjort noget for at forebygge flere ulykker.

Det er Vejdirektoratet, der har besluttet at rette op på rundkørslens ”skæve” hældning, opsætte kantsten langs indersiden af kørebanen og nedsætte den tilladte hastighed i den nordlige tilkørsel - altså på Søndre Ringvej.

De nye tiltag sker på baggrund af den seneste alvorlige ulykke i foråret, hvor en lastbil med smågrise væltede. 470 smågrise måtte dengang aflives, men heldigvis skete der ikke alvorlig personskade.

Efter ulykken undersøgte Vejdirektoratet rundkørslen grundigt og kom med en række anbefalinger. Det er dem, der nu føres ud i livet.

Det kommer til at koste 2,2 millioner kroner at forbedre sikkerheden, og arbejdet forventes udført inden årets udgang.

- Der er forhold ved den her rundkørsel, som gør den ekstra udsat i forhold til ulykker, og det skal vi naturligvis gøre noget ved. Derfor er det positivt, at Vejdirektoratet nu igangsætter tre tiltag, som alle vil være med til at forbedre sikkerheden, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce