x
Annonce
Rundt om Viborg

Nu skal vej-oversvømmelser undersøges

Nørreåen set fra Nybrovej. Vandstanden i åen har til tider været så høj, at vejen er blevet spærret for trafik. Arkivfoto: Preben Madsen
Viborg Byråd har frigivet pengene til en forundersøgelse af problemerne med oversvømmelser af Nybrovej ved Vejrumbro.

Vejrumbro: Viborg Byråd har nu sagt ja til, at kommunen bruger 102.000 kroner til en forundersøgelse af, hvad man kan gøre for at løse problemet med de tilbagevendende oversvømmelser af Nybrovej, der ligger mellem Vejrumbro og Øby.

Nybrovej er en mindre kommunevej, der på en strækning af cirka 1,1 kilometer, forbinder Løvskal Landevej i Thorsager med Østervangsvej mellem Vejrumbro og Øby. Vejen krydser Nørreådalen og Nørreåen og bruges af en del trafikanter. Når Nybrovej i perioder har været spærret på grund af oversvømmelser, skal de ud på en flere kilometer lang omvej.

På budgettet har Viborg Byråd afsat det ovennævnte beløb til forundersøgelsen, og den kan nu gå i gang og formentlig gennemføres i første halvdel af 2020. Når resultatet er klar, og man har fundet ud af, hvor omfattende og hvor dyrt det vil være at hæve vejen og sikre den mod oversvømmelser, så kan muligheden for dette indgå i byrådets arbejde med de kommende års budget.

Nybrovej har som nævnt tidligere været spærret i perioder, når Nørreåen gik over sine bredder. Aktuelt har der dog ikke været problemer i vinter, selv om der har været oversvømmelser andre steder.

Det var byrådsmedlem Birthe Harritz (S), der i sin tid tog initiativ til at få pengene til forundersøgelsen afsat i budgettet. Hun har tidligere i folkebladet udtrykt sin tilfredshed med, at man nu får problemet undersøgt nærmere.

Nybrovej krydser Nørreådalen mellem Vejrumbro og Øby.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce