Annonce
Viborg

Nu stiger prisen for børnepasning snart

De små får flere voksne omkring sig fra den 1. maj. Arkivfoto: Preben Madsen
Flere voksne koster flere penge. Forældrene må til lommerne. Til gengæld kommer Viborg Kommune et skridt tættere på at opnå de såkaldte minimumsnormeringer.

Viborg: Småbørnsforældre i Viborg Kommune skal sammen betale et par millioner kroner mere om året, end de er vant til.

Det sker fra den 1. maj.

Den forhøjede regning er prisen for, at deres små arvinger fremover kommer til at have flere voksne omkring sig i vuggestuen og børnehaven.

Viborg Kommune - og landets øvrige kommuner - får fra i år del i en pulje på 200 millioner kroner. Staten sender pengene, og de 12,5 millioner kroner kommer Viborg til gode. Det sker som led i en national bestræbelse på at nå de såkaldte minimumsnormeringer, der særligt i 2019 blev demonstreret lystigt for overalt i landet.

Med den statslige pose penge har kommunen også fået grønt lys til at øge brugerbetalingen.

Forældrebetalingen må nemlig udgøre op til 25 procent af driftsudgifterne, og når den samlede kage vokser, bliver også forældrenes stykke større.

Det betyder populært sagt, at 100 kroner fra staten bliver til 125 kroner i kommunekassen, når man indregner forældrebetalingen. Dermed kan der ansættes yderligere personale. Det betyder alt i alt, at kommunerne hurtigere kan leve op til minimumsnormeringerne.

En fuldtidsplads i en vuggestue koster fremover 3658 kroner om måneden mod 3415 kroner i dag. En fuldtidsplads i en børnehave stiger lidt mindre: 1987 kroner lyder den nye pris. I dag koster det 1855 kroner at have et barn tilmeldt børnehaven på fuld tid.

De forældre, der får tilskud til forældrebetaling, slipper for forøgelsen.

De private institutioner skal have samme løft som de kommunale, og de får tilskud gennem kommunen.

I alt vokser budgettet til børnepasning med 14,6 millioner kroner i 2021 - og fra den 1. maj kan kolleger, børn og forældre så byde nye pædagoger kærligt velkommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce