Annonce
Sport

NUGF-spillere udvandrer fra seriekamp efter racistisk ytring

En seriekamp hos NUGF Viborg udviklede sig i en kedelig retning fredag aften. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
En seriekamp mellem NUGF Viborg og Ørslevkloster udviklede sig i en kedelig retning, da en NUGF-spiller oplevede, at han blev udsat for racisme. Det betød, at NUGF-holdet udvandrede fra kampen, som nu får et efterspil i DBU-systemet.

Fodbold: Der var gang i fredagens serie 3-kamp mellem NUGF Viborg og Ørslevkloster - også så meget gang i den, at kampen nu risikerer at få et efterspil i DBU-systemet.

I kampens døende minutter var stemningen nemlig så ophidset, at en af Ørslevklosters spillere sagde noget, som en af NUGF's spillere oplevede som racistisk.

Det fik efter lidt tumult NUGF's spillere til at udvandre fra kampen, som efterfølgende ikke blev genoptaget, hvilket kampens dommer har indberettet til DBU.

Annonce

NUGF's formand, Frans Skovholm, bekræfter episoden, som han ikke selv overværede, men som han har talt med både træneren og flere spillere om.

Og han bekræfter også, at sagen nu er indberettet til DBU Jylland, og at han i dag skal komme med NUGF's version af sagen i et såkaldt partsindlæg.

- Jeg synes, at vores spillere gjorde det rigtige. Det kommer bag på mig, at sådan noget her kan ske i 2021. Man glemmer, at det virkelig kan sætte spor i dem, som det går ud over. Det hører ingen steder hjemme, så det var rigtigt, at spillerne på den måde tog skarpt afstand fra det - og det bakker vi op i bestyrelsen, siger Frans Skovholm, som ikke tidligere har oplevet en lignende sag.


Det hører ingen steder hjemme, så det var rigtigt, at spillerne på den måde tog skarpt afstand fra det - og det bakker vi op i bestyrelsen

Frans Skovholm, formand NUGF


- Jeg håber da, at det her får et efterspil for de pågældende, så vi får understreget, at sådan en opførsel er uacceptabel, siger NUGF-formanden.

Ryan Johannesen er formand for Ørslevkloster IF - og også han er blevet gjort bekendt med sagen.

Han har fået forklaret, at der i de ophidsede kampminutter blev sagt "dæk ham den sorte op", hvilket af NUGF blev oplevet som racistisk, men bestemt ikke var ment sådan, hvilket Ørslevkloster også har skrevet i det partsindlæg, som klubben skal aflevere til DBU.

Men han slår samtidig fast, at klubben tager afstand fra alle ytringer, som kan opfattes racistisk, homofobisk eller på anden vis virke stødende.

Og han kan godt forstå, at NUGF-spillerne reagerede på det, hvis de opfattede det stødende.

- Jeg har fået at vide, at adrenalinen kogte godt og grundigt, og at det bestemt ikke var ment racistisk. Men at adrenalinen koger gør det jo ikke bedre, hvis man siger noget, der kan opfattes stødende, siger Ryan Johannesen, som også slår fast, at der skal tales om sagen til en af de kommende træninger, men ellers venter han og ser, hvad der kommer ud af sagen hos DBU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce