Annonce
Sport

NUGF taberdømmes efter udvandring fra kamp - modstander får fire spilledages karantæne for racistisk kommentar

Racismesagen mellem NUGF Viborg og Ørslevkloster er foreløbigt endt med, at NUGF er blevet taberdømt for at udvandre, mens en spiller fra Ørslevkloster er blevet idømt fire spilledages karantæne. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
NUGF Viborg er blevet taberdømt for at udvandre fra en kamp, men klubben er tilfreds med, at en spiller fra Ørslevkloster er blevet idømt karantæne for en racistisk kommentar, og er glad for, at DBU nu har taget aktivt stilling til en principiel sag.

Fodbold: NUGF Viborgs serie 3-hold udvandrede fredag den 30. april fra en kamp mod Ørslevkloster, da en modstander i kampens døende minutter sagde noget, som blev opfattet som en racistisk kommentar rettet mod en af NUGF Viborgs spillere.

Det gav en del tumult på banen - og endte altså med, at NUGF forlod banen og nægtede at spille kampen til ende.

Sagen endte også med at ryge videre i DBU-systemet, og nu er afgørelsen så faldet - i første omgang i hvert fald.

Annonce

NUGF Viborg ender med at blive taberdømt i kampen, hvor stillingen 3-2 til Ørslevkloster står ved magt.

Disciplinærudvalget har indskærpet, at det alene er dommeren, som for øvrigt ikke hørte den racistiske kommentar, som kan afbryde en kamp, men på grund af sagens karakter idømmes NUGF Viborg ikke nogen bøde for at afbryde kampen før tid.

Den spiller fra Ørslevkloster, som undervejs sagde noget, som blev opfattet som racistisk, tildeles fire spilledages karantæne.

En straf, som Ørslevkloster dog ifølge formanden i DBU Jyllands disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, har anket - og derfor går sagen videre til det såkaldte appeludvalg, der skal træffe en endelig afgørelse.

- Vi har valgt at give ham en karantæne, da vores vurdering er, at han har sagt noget racistisk. Og derfor har vi også skærpet straffen lidt i forhold til lignende sager, siger formanden.

Både dommeren og de to klubber har afleveret redegørelser til disciplinærudvalget, som har truffet beslutningen på baggrund af de såkaldte partsindlæg, som det har modtaget.

Komme godt videre

Hos NUGF Viborg er formand Frans Skovholm overordnet fint tilfreds med sagens udfald.


Vi har forståelse for, at det her skete under en ophedet stemning, og selvfølgelig kan man komme til at sige dumme ting. Men der er altså bare grænser for, hvad man kan og må gøre.

Frans Skovholm, formand NUGF


For ham er det ikke vigtigt, at NUGF Viborg blev taberdømt, men derimod anser han det principielle i sagen som vigtigt.

Og han er glad for, at DBU nu har taget stilling til sagen.

- Og så håber vi ellers, at alle kan komme godt videre fra det her. Vi har forståelse for, at det her skete under en ophedet stemning, og selvfølgelig kan man komme til at sige dumme ting. Men der er altså bare grænser for, hvad man kan og må gøre. Og det er det, som DBU nu har taget aktivt stilling til, siger Frans Skovholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce