Annonce
Bjerringbro

Ny audition: Busbjerg Spillene prøver igen med Annie

I 2019 var trolden Shrek hovedperson i Busbjerg Spillenes forestilling. Arkivfoto
Håb om at finde nye skuespillere til adskillige roller, der i mellemtiden er blevet ledige.
Annonce

Busbjerg: Rosa er stadig Annie, og Milo er stadig hunden. Sådan lyder det fra Busbjerg Spillene forud for søndagens audition på Ulstrup Skole.

Busbjerg Spillene havde alle roller besat og var i fuld gang med at øve til 2020-forestillingen "Annie", da corona-krisen i april  satte en stopper for det, som skulle have været forestilling nr. 75 og dermed jubilæumsforestilling.

Nu er Busbjerg-folkene klar igen, og planen er, at forestillingen i juni 2021 er den kendte historie om livet på et børnehjem med mange forældreløse børn, hvor Rosa Kamstrup Søndergaard spiller Annie, og hunden Milo fra Gerning også medvirker.

- Selv om vi genoptager arbejdet, hvor vi stoppede, så er et år lang tid, når det handler om at sætte et friluftsspil op. Nogle af de medvirkende er rejst til andre byer for studere, nogle er taget på efterskole, og andre har fået nyt job, som ikke kan forenes med de mange øvedage på 'Bjerget, siger pr-ansvarlig Lisbeth Gaba.

Annonce

En ny Grace


Selv om vi genoptager arbejdet, hvor vi stoppede, så er et år lang tid, når det handler om at sætte et friluftsspil op. Nogle  af de medvirkende er rejst til  andre byer for studere, nogle er taget på efterskole, og andre har fået nyt job, som ikke kan forenes med de mange øvedage på 'Bjerget.

Lisbeth Gaba, pr-ansvarlig for Busbjerg Spillene


Det sidste gælder blandt andet Stine Skelgaard Lyngesen, som i 2019 spillede Shrek i forestillingen af samme navn og skulle have spillet Grace Farell i jubilæumsforestillingen. Hun har fået nyt job, og derfor er den rolle nu ledig.

- Det er en krævende rolle, men vi håber, at der dukker en op, som vil have den, siger Lisbeth Gaba.

Det er anden gang, at Busbjerg Spillene sætter "Annie" op. Første gang var i 2010, hvor Camilla Nyizsnyanszky fra Kragelund ved Silkeborg spillede Grace Farell. I 2021-udgaven af "Annie" har hun rollen som den skrappe børnehjemsforstander Miss Hanningan. Camilla Nyizsnyanszky er en af veteranerne på Busbjerg, idet hun har spillet med hele 18 gange.

Busbjerg Spillene har også brug for teenagepiger eller unge kvinder, som kan spille en af Boylan-søstrene.

- I øjeblikket har vi kun en person, som vil spille søster, og det er jo for lidt til at være søstre. Derfor har vi brug for mindst to mere og gerne tre-fire piger, som både kan synge og danse, siger Lisbeth Gaba.

Annonce

Mænd efterlyses

Mænd er ofte en mangelvare i friluftsspil, og det gælder også Busbjerg Spillene, hvor  der mangler mænd til flere mindre roller som politibetjente og hjemløse.

Auditionen er åben for alle, og selv om der er længe til premieren i juni, så er det bevidst, at auditionen holdes allerede nu.

- Vi ved jo, at der er andre friluftsspil i området, der også r begyndt at røre på sig igen, siger Lisbeth Gaba.

I forestillingen "Annie" er der mange børn, og disse roller er besat for længst. Men børnene er alligevel inviteret med til auditionen på søndag.

- Vi forventer, at de fleste af dem er vokset, og derfor skal der tages mål til nyt tøj, siger Lisbeth Gaba, som også er aktiv  i Favrskov Revyen.

Rosa Kamstrup Søndergaard spiller Annie i forestillingen af samme navn. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce