Annonce
Rundt om Viborg

Ny børnehave og skole-renovering på vej: Grønt lys til lokalplan

Markeret med rødt ser man det område, der er omfattet af lokalplanen. De fleste af bygningerne i området hører til Ørum Skole. Kort: Viborg Kommune
Viborg Kommune er snart nået et skridt videre i arbejdet med at bygge en ny børnehave ved Ørum Skole og ombygge og modernisere skolen.

Ørum: Borgerne i Ørum-området har i efterhånden mange år ventet på at få en ny børnehave i byen. Nu tager Viborg Kommune endnu et skridt i retningen af, at børnehaven kan blive en realitet. Lokalplanforslaget for at bygge børnehaven i tilknytning til Ørum Skole og i samme omgang renovere skolen er nu på vej til endelig vedtagelse.

Viborg Kommune har slået projekterne med byggeriet af den nye børnehave og renoveringen af skolen sammen til et fælles projekt, og for at få de planlægningsmæssige rammer på plads for projektet har det været nødvendigt at lave en ny lokalplan for området.

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i otte uger, og resultatet af høringen er, at ingen borgere eller andre har reageret med indvendinger eller kommentarer til planerne. Derfor er kommunen nu klar til at gå videre. Hvis teknisk udvalg på sit møde i denne uge og derefter byrådet gør, som forvaltningen indstiller, så bliver den endelige lokalplan vedtaget, uden at der er sket ændringer i forhold til det lokalplanforslag, der blev sendt i høring.

Annonce
Børnehaven Søgården har hjemme i lokaler, der ikke er særligt velegnede i forhold til behovet, men der er en ny børnehave på vej. Arkivfoto: Morten Dueholm

Forhandler med ejer

Det indebærer altså, at den nye Ørum Børnehave kommer til at ligge ved skolen og med vejadgang fra Gl. Tjelevej. Lokalplanforslaget og et tilhørende kommuneplan-tillæg, der også har været i høring, bestemmer, at hele området kan bruges til daginstitution, skole, bibliotek og lignende.

Viborg Kommune oplyser i øvrigt i dagsordenen til teknisk udvalg, at kommunen forhandler med ejeren af Vingevej 15 om at købe denne ejendom. Kommunen har brug for arealet på Vingevej 15 til den nye institution.

Den nye børnehave skal afløse børnehaven Søgården, der er lille og utidssvarende. I alt har Viborg Kommune afsat 47 millioner kroner til skolerenovering og børnehavebyggeri hen over årene fra 2020 til 2022. En lille del af beløbet anvendes allerede i år til projektering, men ellers er det i løbet af de følgende år, at der for alvor skal bygges. Børnehaven skal have 80 børnehavepladser og cirka 15 vuggestuepladser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce