Annonce
Rundt om Viborg

Ny børneskov indviet og allerede populær

Mange - både børn og voksne - skulle prøve balancebanen, der strækker sig en hel kilometer gennem den nye børneskov i Frederiks. Privatfoto
For nylig blev børneskoven i Lyngsøparken i Frederiks officielt indviet. Børneskoven med en kilometerlang balancebane er allerede populær hos blandt andre ungerne i den nærliggende børnehave.

Frederiks: Forleden blev børneskoven i Frederiks officielt indviet i Lyngsøparken, som børneskoven er en del af.

Projektleder for Viborg Kommune Dennis Krogsdal Madsen fortæller, at der var omkring 120 forbi under indvielsen. Per Møller Jensen, formand for byrådets børne- og ungdomsudvalg, holdt en tale, hvori han takkede for det lokale engagement i børneskoven - der har undervejs været to arbejdsdage med masser af frivillig deltagelse. Udvalgsformanden fortalte også om, hvorfor Viborg Kommune laver børneskove.

Per Møller Jensen blev efterfulgt af Ulla Brendstrup Pedersen, formand for Alhedens Borgerforening, som sagde noget om, hvad det betyder for Frederiks, at der nu er en børneskov. Hun bor selv tæt på børneskoven og kan høre, at den bliver meget brugt allerede.

Annonce
Rigtig mange af Frederiks' borgere var mødt op til den officielle indvielse af den kommunale børneskov i Lyngsøparken. Privatfoto

Ind i "Sløjfen"

Ulla Brendstrup havde sit barnebarn Marius med, der fortalte, at det havde været sjovt at være med til at lave balancebanen, og at han var sikker på, at den ville blive brugt meget.

Det passede godt med, at den sidste del af den kilometerlange balancebane, noget af det særlige ved børneskoven i Frederiks, blev afsløret. Bagefter var der fri leg på balancebanen og i resten af skoven samt mulighed for at bage snobrød over bål og prøve et lykkehjul.

Børneskoven i Frederiks kommer måske også til at indgå i en 6,4 kilometer lang og sammenhængende sti rundt om Frederiks. Stien, der har fået arbejdstitlen "Sløjfen", skal foruden at være til gå-, løbe og cykelture med tiden også suppleres med en række såkaldte "stationer" med blandt andet motionsredskaber og kunstneriske udsmykninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce