Annonce
Rundt om Viborg

Ny badebro på vej ved Birkesø

Den fælles nytårsdukkert er efterhånden blevet en tradition i Birkesø. Badebroen i søen bliver nu renoveret og skulle være klar til dette års nytårsgys. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Badebroen ved Birkesø ved Gammelstrup skiftes ud og vil være klar til vinterbaderne.

Birkesø: Badebroen ved Birkesø ved Gammelstrup har længe trængt til en større renovering, og nu er badebroen ved at få en større ansigtsløftning. Det er Viborg Kommune, der har sat gang i en større renovering.

- Vi har det seneste års tid snakket om, at der skulle gøres noget ved badebroen, og nu er vi så gået i gang med det, der er en renovering, men i praksis en udskiftning, for der bliver ikke meget tilbage af den gamle bro, siger Jørgen Jørgensen, der er chef for Natur og Vand ved Viborg Kommune.

Badebroen får de samme dimensioner og beholder sin L-form og vil stå samme sted som hidtil. Eneste ændring bliver, at i stedet for den flydebro, man hidtil har haft, så kommer den nye bro til at stå på pæle.

Det er planen, at den nye bro skal stå klar i slutningen af november - nærmere betegnet i uge 48.

- Der kan selvfølgelig ske uforudsete ting som altid, når man arbejder i det fri, men det er det, vi regner med, siger Jørgen Jørgensen.

Annonce
Det er denne badebro, der nu renoveres i en grad, så der i praktis er tale om en udskiftning. Arkivfoto: Morten Dueholm

Klar til vinterbaderne

Dermed bliver badebroen altså klar til de vinterbadere, der siden 2012 har haft den nytårstradition at springe i det vinterkolde vand i Birkesø - i december 2018 var mellem 70 og 80 vinterbadere klar til at springe i. Og så er broen jo testet og klar til næste sommers mange badegæster.

Birkesø er en omkring to hektar stor ferskvandssø. Det er oprindeligt en helt ren såkaldt lobeliesø - en næringsfattig og meget klarvandet hedesø - og kommunen har i efteråret 2016 gennemført et større genopretningsprojekt, hvor der blandt andet er fjernet masser af bevoksning omkring søen for at bringe Birkesø tilbage til den stand.

Søen har ikke noget ind eller udløb, så strømforhold afhænger af vindretningen, oplyser kommunen på sin hjemmeside. Generelt er der ingen strøm, da søen ligger delvist i læ for vinden. Vandet er klart, og bunden er sandet og blød. Der bliver forholdsvist hurtigt dybt, men inden for den udlagte badebro findes et lavvandet badeområde. Vandtemperaturen i badevandsområderne ligger i sommerperioden på mellem 15 og 23 grader.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce