Annonce
Bjerringbro

Ny bog fra kogebogsfatter med rødder i Kjellerup

Ditte Ingemann udgiver sin kogebog nr. 14. Pr-foto
Ditte Ingemann udgiver ny kogebog, hvor der også er fokus på klimaet
Annonce

Kjellerup: Det skal ikke være så svært at leve vegetarisk. Det er filosofien bag Ditte Ingemanns  nyeste bog 'Grønt i front i klimakøkkenet'.

Bogen udkommer 6. november, og er hendes 14. bog. Ditte Ingemann voksede op i Kjellerup og føler sig stadig knyttet til området, idet hun har en del familie i Viborg-området.

Hun har levet vegetarisk i en del år og har skrevet flere bøger med fokus på det vegetariske køkken. Hendes vej til et liv som kogebogsforfatter startede med en bachelor i ernæring og sundhed fra Aarhus Universitet, hvorefter hun arbejdede med forskellige sundhedsfremmende projekter.

- I fritiden skrev jeg på min madblog, og så spurgte forlaget Gyldendal, om jeg ville skrive en bog for forlaget. Og ja så var jeg i gang, fortæller hun i telefonen fra København, hvor hun har boet i nogle år.

Annonce

Ingen pegefingre

Tidligere har hendes bøger mest handlet om, hvordan man laver maden. I den nye bog har hun  også klimaet med. For eksempel hvad man skal spise hvornår, og hun supplerer med enkle veldokumenterede klimaråd.

Selv om hun gerne fortæller fakta om grøntsagerne, og hvornår der er sæson for hvad, så vil hun også gerne undgå løftede pegefingre.

- Det er jo en kæmpestor jungle, og ja, det er helt ok at spise for eksempel avocadoer. Et avocadotræ skal have lige så meget vand som et æbletræ, men problemet er, at i de områder, hvor avocadoen vokser, er det ofte svært at skaffe vand, siger Ditte Ingemann.

Annonce

Start med én dag

- Det er vigtigt at slå fast, at jeg ikke selv er perfekt, men bogen kan bruges som gode råd for dem, som overvejer at spise vegetarisk. Man kan jo starte med en vegetardag om ugen og fortsætte derfra, siger hun.

Bogen er bygget op, så den er nem at arbejde ud fra, også for travle familier, hvor aftensmaden skal kunne tilberedes på kort tid.

- Jeg hører ofte, at folk - især mænd - er bange for ikke at blive mætte, når de kun spiser grøntsager. Og nej, det er ikke nok kun at spise salat, tomat og agurk, der skal også nogle proteiner til, hvis man ikke spiser kød, tilføjer Ditte Ingemann.


Jeg hører ofte, at folk - især mænd - er bange for ikke at blive mætte, når de kun spiser grøntsager. Og nej det er ikke nok kun at spise salat, tomat og agurk, der skal også nogle proteiner til, hvis man ikke spiser kød

Ditte Ingemann, kogebogsforfatter.


I bogen er der er opskrifter på både pizza, burgere og sågar boller i karry - og det hele helt uden kød. Til hver opskrift er der simple råd om rester, madspild, opbevaring og dyrkning. Og også råd om at slatne grøntsager sagtens kan bruges - efter en tur i isvand.

Bogen udgives i samarbejde med Coops medlemsmedie Samvirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce