Annonce
Bjerringbro

Ny bog om opsigtsvækkende drab

Sådan ser forsiden af den nye, historiske bog ud. Den fortæller om et af de mærkeligste dødsfald i landets historie. Pressefoto
En ny bog går helt tæt på, hvad der egentlig skete på den vinterdag i 1912, da en kvinde i Kjellerup døde efter voldsom mishandling.

Kjellerup: En ny bog af forfatter Lars Christiansen tager læseren med 100 år tilbage i tiden. Tilbage til et tidspunkt, hvor der skete nogle usædvanlige hændelser i Kjellerup.

Bogens titel er "Brændevinsdrabet i Bethaniagade", og den er historien om ét af de mærkeligste dødsfald i danmarkshistorien. Fortællingen om en voldsom mishandling der fik døden til følge.

Nok var det en voldsom ulykke, men var det også et mord, der fandt sted den vinterdag i 1912 i Bethaniagade i Kjellerup?

Både morderen og den døde var kvinder, og de kendte hinanden særdeles godt og kunne lide hinanden indtil få timer før, den ulykkelige hændelse fandt sted. Motivet for mishandlingen var tilsyneladende ønske om afstraffelse, men bag motivet lå også en personlig dramatisk og tragisk historie om vold og voldtægtsforsøg. At alkohol spillede en stor rolle for de to kvinder flere år forud for og under selve mishandlingen, er hævet over enhver tvivl.

Annonce

Indsigtsfuld og fortælleglad

Ironisk nok var morderens mand afholdsmand, der fandt et andet sted i byen at sove, når hans kone blev beruset. Det skete ofte, og næsten altid når hun var sammen med veninden, som altså til sidst endte sit liv forslået og mishandlet til døde.

Forfatteren Lars Christiansen, født 1943, debuterede i 2014 med portrætbogen "Hvem var Christian Jebsen", og året efter med "Peter Reimer – ikke en helt almindelig tyveknægt". Lars Christiansen skriver om specielle eller udsatte mennesker på en indsigtsfuld og fortælleglad måde.

"Brændevinsdrabet i Bethaniagade" er på 128 sider, og den indeholder en hel del billeder, som tager læseren helt tæt på begivenhederne.

Bogen sælges gennem diverse boghandlere og gennem forlagets hjemmeside Kahrius.dk. Den kan desuden købes på Blicheregnens Museum i Thorning og hos Ans EL-forretning. Bogen koster 128 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Sag om grov babyvold er i gang: - Jeg tror ikke, jeg kan have rystet ham så meget, at han har fået de skader i hjernen

Annonce