Annonce
Bjerringbro

Ny bro ved Bamsebo Camping får kølig modtagelse

Lederen af Bamsebo Camping Steen Pedersen er ikke begejstret for en ny bro. Arkivfoto
Ejeren af campingpladsen Steen Pedersen vil hellere have bedre sti langs Gudenåen.
Annonce

Ulstrup: Mens mange borgere går og venter på den nye bro over Gudenåen ved Kjællinghøl, så er der måske endnu en bro på vej. Favrskov Kommune planlægger nemlig at lave en bro over Gudenåen i området ved Bamsebo Camping.

Men det er ejeren af campingpladsen Steen Pedersen ikke særlig tilfreds med. Han mener, at man i stedet skulle bruge pengene på at forbedre Trækstien til Ulstrup og længere ude i fremtiden også at etablere en bedre sti langs åen til Bjerringbro.

- En bro her ved campingpladsen vil ikke gavne noget, folk vil blot kunne gå over på en anden side og fortsætte til Bjerringbro. Hvis målet var, at folk fra Ulstrup gik herud og passerede åen via broen og så gik tilbage til Ulstrup på nordsiden, så var det fint. Men det er ikke muligt, da lodsejeren på nordsiden ikke vil lade folk gå på hans jord, siger Steen Pedersen.

Han synes, at det lyder vildt, at der skal bruges 200.000 kroner på en forundersøgelse.

- Det er mange penge, når politikerne i stedet blot kunne kommer herud og tale med menneskene, der bor her og skal leve med en mulig bro, tilføjer campingpladsejeren.

Annonce

Opbakning nødvendig

Sagen om en ny bro er på dagsordenen til mødet i Favrskov Kommunes teknik- og miljøudvalg på torsdag 11. juni, og her skal politikerne tage stilling til frigivelse af en anlægsbevilling på 200.000 kroner til forundersøgelse og projektering af en ny bro over Gudenåen.

- Nu må vi diskutere sagen på mødet, men hvis der ikke er opbakning til den, så skal vi jo ikke lave den, siger formanden for teknik-og miljøudvalget Anders G. Christensen (V).

Broen koster omkring tre millioner kroner, og allerede nu har Favrskov Kommune en administrativ aftale med Viborg Kommune om, at hvis der er flertal for en bro ved Bamsebo Camping, så kan denne projekteres i samarbejde med Viborg Kommune, da der vil være sammenfaldende forundersøgelser ved Kjællinghøj og en bro ved campingpladsen, blandt andet er det muligt at ensarte broernes udseende og teknik.

Allerede i år vil Viborg Kommune bygge en ny bro til erstatning for den bro ved Kjællinghøj, som styrtede sammen i december sidste år.

Favrskov Kommunes Teknik og Miljø forvaltning vurderer i følge dagsordenen til udvalgsmødet, at en bro over Gudenåen ved Ulstrup vil gøre området mere tilgængeligt for kommunens borgere og turister, idet broen vil give mulighed for flere stiforbindelser nord for åen.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce