Annonce
Viborg

Ny chefkok på Restaurant Rod: Det er dejligt at være hjemme igen

Køkkenchefen i fuld gang med at forberede mad til et større selskab. Foto: Morten Pedersen
Nikolaj Nielsen har trods sin unge alder allerede erfaring som chefkok. Han kommer til Restaurant Rod fra et aalborgensisk spisested, og dermed vender han hjem til byen, han er opvokset i.

Viborg: God mad laver ikke sig selv, og når kokkene på Restaurant Rod i Viborg er i gang ved gryderne, er slagets gang samtidig i gode hænder.

Overblikket står den nyansatte køkkenchef Nikolaj Nielsen nemlig med, og han er en erfaren kok og køkkenchef trods sine blot 25 år.

Således har han tidligere været kok og køkkenchef på Søgaard Bryghus i Aalborg, ligesom han i et halvt år har arbejdet som kok på netop Restaurant Rod i Viborg, hvor han altså nu er tilbage.

- Mit job er at holde styringen og overblikket i køkkenet - både med de ansatte og menuerne samt varebestillinger. Så kan Zeid i stedet fokusere på at få tingene til at køre i selve restauranten, siger Nikolaj Nielsen.

Annonce
Zeid og jeg er vant til at arbejde sammen. Vi arbejdede sammen i fire år i Højslev, og vi kender hinandens arbejdsgange og ønsker, lige som vi tænker på den samme måde.

Nikolaj Nielsen, ny chefkok på Restaurant Rod

Samarbejde

Det er restaurantens ejer Zeid Hafed, som den nye køkkenchef hentyder til, og de to kender hinanden godt i forvejen. Nikolaj Nielsen blev udlært hos Zeid Hafed på Højslev Kro i 2016.

- Zeid og jeg er vant til at arbejde sammen. Vi arbejdede sammen i fire år i Højslev, og vi kender hinandens arbejdsgange og ønsker, ligesom vi tænker på den samme måde. Det er virkelig dejligt at have fået muligheden for at arbejde sammen med Zeid igen og på en så ambitiøs restaurant som Rod, siger Nikolaj Nielsen, der er født og opvokset i Viborg, og som derfor er glad for at være tilbage.

- Om få dage flytter jeg sammen med min kæreste Magarita Spatharou tilbage til Viborg. Det er dejligt at være hjemme igen. Aalborg er en dejlig by, men meget stor - jeg elsker roen i Viborg, siger Nikolaj Nielsen.

Han fortæller, at Restaurant Rods populære temaaftener naturligvis fortsætter med ham ved roret i køkkenet, ligesom det stadig er restaurantens ambition at være Viborgs toprestaurant med god mad til priser, hvor alle har mulighed for at spise med.

- Restauranten er to år nu, og den er i en flot udvikling. Vi ligger ikke stille, og der er en fantastisk energi og gejst. Det er skønt at være en del af, siger Nikolaj Nielsen.

I alt er der tre kokke og to kokkeelever på Restaurant Rod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce