Annonce
Viborg

Ny dagklinik for hjertepatienter er en stor succes - sparer patienter og hospital for mange indlæggelser

Hjerteafsnittets dagklinik sparer hospitalet for mange indlæggelser. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Regionshospitalet Viborg oplever 67 procent færre indlæggelser blandt akutte hjertepatienter efter oprettelsen af hjerteafsnittets dagklinik.
Annonce

Viborg: Sidste år oprettede Regionshospitalet Viborg en dagklinik på hjerteafsnittet efter et ønske om at give patienterne en hurtigere vurdering af, hvorvidt de fejler noget med hjertet, og om den videre udredning ville kræve indlæggelse.

Det har vist sig at være en rigtig god idé. Erfaringerne fra hjerteafsnittets dagkliniks første år taler nemlig sit tydelige sprog.

Af de knap 700 patienter, der har været forbi dagklinikken, er to ud af tre patienter enten blevet afsluttet med det samme eller sendt hjem samme dag med en plan om at få lavet yderligere undersøgelser eller kontroller. Før klinikken blev oprettet, ville alle patienterne være blevet indlagt.

- Patienterne er yderst tilfredse med de nye rammer, behandlingen og opfølgningen i dagklinikken. Planen for den største del af patienterne er allerede lagt og effektueret den første dag, inden personalet tager over om aftenen. Det giver patienterne vished med en hurtig plan, og langt de fleste kan trygt tage hjem og sove i deres egen seng med en klar plan for opfølgning i dagklinikken eller i andet regi, siger Jette Roed Brodersen, der er afdelingssygeplejerske på Hjertesygdomme.

Udover at skære de unødvendige indlæggelser væk var målet med dagklinikken også at gøre indlæggelserne kortere, mod til gengæld at lave en opfølgning inden for en uge i de samme omgivelser, patienterne har været indlagt i.

Annonce

Forbedret samarbejde

Det nye og accelererede forløb har samtidig vist sig ikke at give flere genindlæggelser, og derfor håber Johannes Wilhjelm, der er overlæge på Hjertesygdomme, at endnu flere sygdomsforløb og patientgrupper i fremtiden kan få glæde af denne type forløb.

Med den nye klinik oplever personalet et forbedret tværfagligt samarbejde mellem klinikkens yngre læge, sygeplejersker og speciallæge.

Den såkaldte konferering af patienterne mellem den yngre læge, speciallægen og sygeplejersken foregår nu i samme rum, hvilket ud over en hurtigere diagnosticering af og plan for patienten også giver en tæt supervision af klinikkens yngre læge og en bedre overlevering af patienten de to læger imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nærværende ledelse er afgørende

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce