x
Annonce
Navne

Ny direktør: Energi Viborg konstituerer en af sine egne

Mette Urup er for nylig blevet konstitueret som administrerende direktør i Energi Viborg. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Mette Urup er uddannet cand.merc.aud. og var i 18 år statsautoriseret revisor hos Beierholm. I 2001 blev hun økonomichef i Energi Viborg A/S, en stilling hun har endnu. Samtidig er hun konstitueret som administrerende direktør.

Viborg: Mette Urup er for nylig konstitueret som administrerende direktør i den store forsyningsvirksomhed Energi Viborg A/S, Industrivej 15, Viborg.

Når betegnelsen konstitueret er bragt i anvendelse, skyldes det primært, at selskabets bestyrelse her i første omgang har valgt at tage den lidt med ro og lade en intern mangeårig chef tage over efter direktør Christian Hagelskær, der har fået nyt job.

Netop energiforsyningen, herunder især varmeforsyningen, står inden for en overskuelig fremtid over for nogle organisationsmæssige strukturer, som skal endelig politisk besluttes.

Mette Urup er i dag 56 år. Hun stammer oprindelig fra Fjerritslev. Familien flyttede til Aars, hvor hun blev student fra Vesthimmerlands Gymnasium. Hun tog HH og HD i regnskab, før hun blev uddannet som cand.merc.aud. og dermed var statsautoriseret revisor.

Annonce
Mette Urup.

Baneby og Sct. Mogens Gade

Fra 1983 til 2001 var hun ansat i revisionsvirksomheden Beierholm. Fra 2001 til nu har hun været økonomidirektør i Energi Viborg A/S. En kort periode i 2007 var hun også konstitueret, da den daværende direktør afgik ved døden.

- Vi er en stor virksomhed, der dækker Viborg Kommune, og vi er leverandør af energi og serviceydelser til en stor del af kommunens indbyggere. Der sker hele tiden udvidelser og etablering af nye boligområder. I hver enkelt anlægssag forsøger vi at lægge en kvalitetsvurdering ind, før vi begynder at sætte maskinerne i jorden.

- For få år siden gik vi og tænkte, at Viborg Baneby jo er brugt og benyttet i fuldt omfang. Pludselig opstår et nyt og utrolig spændende byrum, der skal rumme en helt ny fremtidig midtby i Viborg med alle dens faciliteter, siger Mette Urup med både forventning og begejstring i stemmen, og hun fortsætter:

- Når vi eksempelvis skal renovere i Sct. Mogens Gade, ved vi på forhånd, at det både skal være nænsomt kvalitetsarbejde, men også at det forhåbentlig varer mange år, inden der her skal renoveres igen. Samtidig tager vi hele tiden nye tiltag. Vi er lige ved at afslutte den største investering i el-nettet, der er lavet i Viborg Kommune. En stor transformatorstation, der er bygget i et med naturen, bliver indviet her i efteråret.

- Vi er også godt sikret med rent drikkevand via vores store skovområder hele vejen rundt om byen, samtidig med, at vandforbruget hele tiden falder i en almindelig husholdning med spare-brusere og vandhaner.

På jagt

Herudover har der været tiltag, der sikrer en bedre bortskaffelse af regnvand.

Energi Viborg har selv et projekt, hvor vandet fra taget ledes over i nogle flotte blomsterhaver. I Hald Ege har en større gruppe husejere lavet genbrug af regnvand og nedsivning i egen have, som der også er en økonomisk fordel i.

Privat bor Mette Urup i Nyrup mellem Aars og Aalestrup sammen med sin mand Brian. De har et mindre landbrug med fedekvæg, og Brian har en virksomhed som tækkemand. De har ikke fået børn.

De er begge meget interesserede i jagt og er med i et jagtkonsortium, som er et frisk pust og afbræk i hverdagen, når man kommer ud og mærker naturen på nærmeste hold. Mette er også hundefører med en Labrador Retriever i jagtklubben.

I fritiden nyder de også at køre rundt i Danmark og tage et weekendophold.

- Jeg er meget glad for tilliden fra bestyrelsen med at blive konstitueret som administrerende direktør. Samtidig føler jeg mig tryg over opbakningen fra de 115 medarbejdere, hvoraf mange har en høj anciennitet. Vi er kendt for at bakke hinanden op, og vores største ønske er, at alle vores kunder og forbrugere har størst mulig kvalitet i hverdagen, slutter Mette Urup med mod og lyst til at tage imod de udfordringer, der er indeholdt i jobbet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce