Annonce
Viborg

Ny ejer af tøjbutikken Buhl: Det er hårdt men super spændende

Louise Skyum har været indehaver af Buhl i lidt over et halvt år. Foto: Morten Pedersen
Siden april i år har Louise Skyum ejet tøjbutikken Buhl Fashion, og selvom det er en anderledes hverdag, så elsker hun jobbet.
Annonce

Viborg: Lange arbejdsdage, mange rejser og ikke timer nok i døgnet til alt det, som hun gerne vil nå - men også en brændende passion for en unik butik og en helt ny verden af modne og søde kunder.

Det er virkeligheden for Louise Skyum, der i april overtog tøjlerne i Buhl Fashion i Viborg. Den nye butiksejer er utrolig glad for sit valg, og hun vil ikke bytte det nye job ud med noget andet.

- Jeg er vild med det. Det er så fedt. Det er presset, for jeg har jo skullet lære alt fra bunden, men nu begynder det at lysne. Jeg glæder mig til at få mere tid til events, arrangementer og til at stå i selve butikken - og det skal nok komme, siger Louise Skyum.

Buhl var i 13 år ejer af Dorrit Buhl, og Louise Skyum kendte kun ejeren fra butikken. Her var Louise Skyum nemlig kunde. Det lå derfor slet ikke i kortene, at hun skulle overtage.

- Min mand Steffen og jeg fik en lille efternøler, og jeg gik faktisk hjemme med hende, da jeg hørte, at butikken var til salg. Jeg var selv så småt begyndt at gå og overveje, om jeg skulle finde noget andet at lave, da jeg i mange år har været hjemmegående, og faktisk havde vi talt om, at jeg måske skulle tage en uddannelse inden for mode eller tøj, da jeg altid har været meget interesseret i begge dele, men jeg havde ikke gjort mere ved det, siger Louise Skyum.

Da hun en dag alligevel var i Buhl Fashion, spurgte hun, om det passede, at butikken var til salg. Det bekræftede personalet, og på vej hjem i bilen ramte det Louise Skyum som et lyn. Det var det, hun skulle.

- Så jeg tog hjem til Steffen og sagde, at jeg havde fundet ud, hvad jeg skulle. Jeg skulle købe Buhl Fashion. Tre uger senere var det en realitet, siger Louise Skyum.

Louise Skyum.
Annonce

Stor hjælp

Louise Skyum roser butikkens to ansatte Jette Borg og Malene Farcinsen for deres store hjælp ved overtagelsen. De arbejdede allerede i butikken under Dorit Buhl, og deres erfaring har været guld værd. Også tidligere ejer Dorrit Buhl har været uvurderlig.

- Dorrit har været en kæmpe hjælp. Hun tog mig også med rundt til alle møder og rejser i starten og præsenterede mig. Det, at hun sagde god for mig, var en helt enorm stor hjælp. Der var en vigtig signalværdi i det, siger Louise Skyum.

Generelt går den nye butiksejer til opgaven med ydmyghed. Hun er ikke bleg for at spørge om råd og lytte, selvom hun ved, hvad hun vil.

- Jeg har nok sådan et drive i mig, som jeg altid har haft, og som gør, at jeg ikke er så bange for at prøve noget nyt. Jeg laver sikkert mange fejl, men bare jeg ikke laver samme fejl to gange, så er det lærdom, siger Louise Skyum.

Det sværeste ved den nye titel som butiksejer har været at undvære familiens tre børn grundet de mange ekstra opgaver i opstarten.

- Jeg er et udpræget familiemenneske, og jeg har været vant til at gå hjemme ved vores børn, og nu er der pludselig ting, som jeg må gøre anderledes. Når der er et arrangement i børnehaven næste gang, så sidder jeg for eksempel i Paris. Det er noget, jeg er ved at lære at være i, siger Louise Skyum.

Heldigvis er butikken drevet frem af opbakning fra hele familien, herunder både Steffen samt Louise Skyums niecer og søster.

- Jo mere det bliver dagligdag for mig at eje Buhl Fashion, jo mere kan jeg også mærke, at jeg også får mulighed for at gøre nogle andre ting. En opstart er altid lidt presset, men vi glæder os til at lave en del flere arrangementer og events i fremtiden, ligesom jeg også vil være mere synlig i selve butikken, siger Louise Skyum.

Louise Skyum.
Louise Skyum.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce