Annonce
Bjerringbro

Ny fælles skole med færre klasser

Det kan komme til at gå på skift, hvilken af de to skoler i Bjerringbro, der har et eller to spor. Arkivfoto: Morten Dueholm
For at gøre sammenlægningen af de to Bjerringbro-skoler økonomisk spiselig forslår Børne- og ungdomsudvalget, at der fremover kun er tre spor, og ikke fire, på 0.-6.årgang.

Bjerringbro: Børne- og ungdomsudvalget har netop anerkendt skolebestyrelsernes forslag om at sammenlægge de to Bjerringbro-skoler, så Bøgeskovskolen og Egeskovskolen lukkes den 30. juli 2020 for igen at åbne den 1. august 2020 som en ny samlet skole dog på to matrikler.

Desuden anmoder Børne- og ungdomsudvalget forvaltningen om at fortsætte dialogen med skolebestyrelserne for at finde en model, hvor sammenlægningen på sigt giver et økonomisk potentiale både for en samlet skole og for Viborg Kommune.

- Og her handler det om at den videre dialog skal tage afsæt i spørgsmålet om klassedannelser og antallet af spor på en samlet skole, fortæller udvalgsformand Per Møller Jensen (S).

Skolebestyrelserne på de to skoler har, i (næsten) enslydende henvendelser til udvalg og forvaltning, ridset en række forudsætninger op for den videre proces.

Det er ønske om en bevilling til en omstillingsproces på 0,4 millioner kroner samt eftergivelse af gæld på cirka 3,2 millioner kroner og ikke mindst en finansiering af anlægsudgifter til en udskolingsbygning på Bøgeskovskolen, som har en anslået udgift på 8-10 millioner kroner.

Annonce

Færre klasser

Det giver en samlet udgift på omkring 12-13 millioner kroner for én samlet skole på to matrikler med indskoling og mellemtrin begge steder samt én udskolingsafdeling på én matrikel.

- Det er en dyr løsning, idet denne model kun giver en besparelse på en halv million kroner i form af en skoleleder mindre. Skal der for alvor hentes et rationale, som kommer både en samlet skole og Viborg Kommune til gavn, så skal vi se på klassedannelsen, forklarer Per Møller Jensen.

Udvalget forslår derfor, at man i den nye skole, i stedet for at have fire klasser på de to matrikler på årgangene 0.-6. klasse, som man har nu, fremadrettet kun har tre klasser.

- De to skoler har i et stykke tid kørt med for lav en klassekvotient på grund af lave børnetal, og det er netop en af årsagerne til, at de to skoler ønsker at blive lagt sammen. Derfor giver det god mening at der skal dannes færre klasser, siger Per Møller Jensen.

Om det er Bøgeskovskolen eller Egeskovskolen, der skal have henholdsvis et eller to spor er ikke besluttet, men udvalget forslår et såkaldt flydende optag, som betyder, at det fra år til år kan være forskelligt, om der dannes en eller to klasser på henholdsvis Bøgeskovskolen eller Egeskovskolen.

Derfor kan man heller ikke i fremtiden som forældre til skolesøgende børn i Bjerringbro nødvendigvis antage, at barnet skal gå på Egeskovskolen, hvis man bor på den nordlige side af Gudenåen.

Økonomisk betyder de færre klasser en ekstra besparelse på 1,2 millioner kroner om året, og det er først og fremmest på lærerlønninger.

- Forslaget fra udvalget er nu sendt videre i systemet, og det er nu op til de to skolebestyrelser samt forvaltningen at finde en holdbar løsning, som sikrer et godt og bæredygtigt skoletilbud i Bjerringbro, siger Per Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Vi spurgte Visit Aarhus: Hvad skal man besøge og opleve i Viborg

Viborg For abonnenter

Lokal turistforeningsformand er ikke imponeret over Visit Aarhus, som skal 'sælge' Viborg til turister

Annonce