Annonce
Viborg

Ny Fischers Plads får flere p-pladser - og bliver pænere

De nye p-pladser kommer på Fischers Plads i baggrunden. Arkivfoto
Der er fundet en løsning, der kan give 50 ekstra p-pladser ved renoveringen/genopbygningen af Fischers Plads.
Annonce

Viborg: Står det til flertallet i teknisk udvalg, vil en renoveret Fischers Plads komme til at indeholde endnu flere parkeringspladser, end det tidligere er blevet besluttet.

I hvert fald har udvalget indstillet til byrådet, at man nu arbejder videre med en model, der vil give i alt 553 p-pladser, når pladsen er færdigrenoveret. Det er 50 flere end i den oprindelige renoveringsplan og faktisk 27 flere parkeringspladser end før nedrivningen af det øvre dæk på Fischer Plads.

De ekstra pladser kommer ved, at man laver en renovering af parkeringsanlægget med interne ramper og forskudte dæk.

Udover de ekstra p-pladser indstiller teknisk udvalg også til byrådet, at der skal afsættes midler til en forskønnelse af Fischers Plads, der jo som bekendt ikke ligefrem er en arkitektonisk perle i midtbyen.

Alt i alt er der tale om en merudgift på godt 11 millioner kroner oven i de 18 millioner kroner, der allerede er afsat til renoveringen af Fischers Plads, så der nu skal afsættes knap 30 millioner til at sikre p-pladserne på Fischers Plads.

Annonce

Mindst mulig gene

Teknisk udvalg havde også en alternativ model med et helt nyt parkeringshus ved Ll. Sct. Peder Stræde - efterfulgt af et nyt parkeringsdæk på Fischers Plads - på dagsordenen. Den noget dyrere løsning til i alt 39 millioner kroner var Konservatives Nikolai Norup mest stemt for, men flertallet valgte altså anderledes.

- Det er ikke fordi, vi ikke har set nærmere på "hullet" ved Ll. Sct. Peder Stræde, men flertallet syntes altså, at det er for dyr en løsning, og så er grunden heller ikke stor nok til at være den ideelle løsning til et p-hus, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Han er meget glad for, at Viborg Ingeniørerne har peget på, at man ved at lave en alternativ løsning kan få flere parkeringspladser på det samme område.

- Det er da vigtigt, at vi får så mange pladser som muligt, og så er det os også meget magtpåliggende, at vi kan få lavet arbejdet med mindst mulig gene for handelslivet. Derfor vil vi følge anlægsfasen meget tæt, og hvis det er muligt, vil vi opdele anlæggelsen i faser, så der skal lukkes færrest mulige p-pladser undervejs, siger Johannes Vesterby.

Annonce

Leje af p-pladser

Under alle omstændigheder vil man fra kommunal side sørge for, at der undervejs vil være ekstra offentlige parkeringspladser.

Det vil blandt andet ske ved, at p-pladserne ovenpå det tidligere Street Food og de private pladser ved Preislers Plads lejes i anlægsfasen, og så vil man også lave en oplysningskampagne om alternative parkeringsmuligheder i midtbyen.

Desuden vil tidsbegrænsningen for de 37 p-pladser ved Dalbergsgade ophæves i anlægsfasen, og reservationen for 20 parkeringspladser ved Borgerhuset Stationen vil i perioden kun gælde på hverdage mellem klokken otte og 16.

Det forventes, at renoveringen af Fischers Plads vil være færdig i enten 2020 eller i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce