Annonce
Rundt om Viborg

Ny fjernvarmeledning kræver ikke miljø-vurdering

Viborg Kommunes kommende udstykning ved Vingevej ses her på kortet. Kort: Viborg Kommune
Annonce

Hammershøj: Ørum Varmeværk planlægger at etablere en ny fjernvarmeledning, så de kommende beboere i den nye kommunale udstykning ved Vingevej i Ørum kan få fjernvarme.

I den forbindelse har Viborg Kommune afgjort, at projektet med at koble udstykningen på fjernvarmenettet, ikke kræver, at der udarbejdes en miljøvurdering af konsekvenserne for miljøet.

Afgørelsen om, at der ikke skal laves miljøvurdering, er lagt frem i en høringsfrist på fire uger, så man har mulighed for at klage over den frem til den  27. juli.

Det er kommunens opgave at vurdere, om projektet kan få en væsentlig indvirkning på miljøet. I så fald skal der laves en miljøkonsekvens-rapport, men kommunen har altså vurderet, at projektet ikke vil påvirke miljøet i væsentligt omfang.

Annonce

Ingen beskyttelses-interesser

Ifølge Viborg Kommune vil varmeværket videreføre den eksisterende forsyningsledning, så den føres ind i det nye udstykningsområde. I den forbindelse skal der ikke ske ændringer af det befæstede areal eller bygninger, og der bliver hellere ikke behov for en grundvandssænkning.

"Kommunen lægger i sin vurdering især vægt på, at der ikke er beskyttelsesinteresser på arealet i form af fortidsminder, søer og åer og beskyttede naturtyper," skriver Viborg Kommune i afgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Sommerkoncerter i Viborg Domkirke

Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Viborg

Opfordring til civil ulydighed

Viborg For abonnenter

Mulige banderelationer, hash og to store kokkeknive: To mænd varetægtsfængslet for knivrøveri på åben gade

Annonce