Annonce
Viborg

Ny fond støtter Søndagskaffe

Kaffekoordinator Bettina Nielsen (t.v) og bestyrelsesmedlem Ann Jacobsen modtager 5.000 kroner fra Poul Erik Bechs Fond. Jan Rind Andersen, partner hos EDC Poul Erik Bech Viborg overrækker. Foto: Jacob Kaas

Den nystiftede Poul Erik Bechs Fond overrækker 5000 kroner til foreningen Søndagskaffe, der er fast samlingspunkt for en gruppe af byens ældre medborgere.

Viborg: På søndag mødes 64 af byens ældre medborgere til juleafslutning på Niels Bugges Kro. Og her kan et af samtaleemnerne eventuelt være den flotte donation som foreningen netop har modtaget.

I juni 2015 forærede ejendomsmægler Poul Erik Bech 60 procent af aktierne i sin ejendomsmæglervirksomhed til Poul Erik Bech Fonden. Fonden er dermed medejer af over 50 ejendomsmæglervirksomheder i hele Danmark, og overskuddet i fonden deles ud lokalt.

Ejendomsmægler Jan Rind Andersen, der sammen med Louise Kristensen er partner i virksomheden EDC Poul Erik Bech Viborg, fik fornøjelsen af at overrække 5000 kroner til Bettina Nielsen, der er kaffekoordinator, og Ann Jacobsen, der er medlem af bestyrelsen for Søndagskaffe. Overrækkelsen foregik på Niels Bugges Kro, som ejes af bestyrelsens formand, Poul Nielsen.

- Foreningens formål er lige i tråd med de værdier, som Poul Erik Bechs Fond ønsker at støtte. Og som ejendomsmægler oplever jeg også selv at møde ensomme ældre, når jeg er ude og vurdere ejendomme. Det var et oplagt valg at støtte Søndagskaffe, sagde Jan Rind Andersen.

I dette det første år med uddeling af penge fra Poul Erik Bechs Fond har han og Louise Kristensen selv valgt modtagerne af de i alt 25.000 kroner. Næste år skal lokale foreninger og initiativer ansøge fonden via hjemmesiden poulerikbechfonden.dk.

Et vigtigt socialt holdepunkt

Søndagskaffe begyndte som et toårigt pilotprojekt, der viste så gode resultater, at den frivillige Forening Søndagskaffe blev stiftet i 2014 for at videreføre de populære arrangementer, hvor ældre over 75 en søndag om måneden inviteres til kaffe hos en frivillig vært. Foreningen koordinerer også kørsel til og fra arrangementet ved hjælp af op imod 30 frivillige chauffører. Koordinationen af kaffeaftalerne varetages af Bettina Nielsen, der er ansat af foreningen til at ringe rundt til de ældre og lave aftalerne.

- Meget af det sociale kommer også på køreturen med de frivillige, og det giver meget begge veje, siger kaffekoordinator Bettina Nielsen, der er på fornavn med alle deltagerne i Søndagskaffe.

- Vi er så glade for, at Poul Erik Bech Fonden har valgt at støtte Søndagskaffe. Det er et arrangement, der betyder så meget for de ældre, siger Bettina Nielsen, der opfordrer alle interesserede både ældre og potentielle frivillige til at kontakte foreningen, der har hjemmesiden www.sondagskaffeviborg.dk.

Brødtekst

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet drønede fra det ene sneuheld til det andet - og opfordrer til forsigtighed torsdag: - Kør nu efter forholdene

Viborg For abonnenter

Restauratør må guide gæster ind gennem bagindgang ved Nytorv, hvor skyliner er kollapset

Viborg FF

Kantspiller med mål i støvlerne og bundsolid back er udtaget til månedens hold efter flot november

Annonce