Annonce
Kultur

Ny forestilling fra Carte Blanche udforsker livets store spørgsmål

"Det er utrolig spændende at arbejde i kirken. Det er med stor respekt og nysgerrighed, vi gør det," siger en af skaberne af "I al evighed" Sarah John. Foto: Morten Dueholm
Asmild Kirke danner ramme for premieren på den nye og særlige forestilling "I al evighed". Stykket arbejder med livets store spørgsmål og er skabt af teatret Carte Blanche specielt til kirkerummet.

Viborg: Livets store spørgsmål bliver undersøgt og udforsket i Carte Blanches nye forestilling "I al evighed".

- Vi har skabt "I al evighed" som en forestilling, der indbyder publikum til at udforske livets helt grundlæggende spørgsmål, fortæller Sarah John, der er en af skaberne.

Forestillingen bliver opført i både Asmild og Silkeborg kirker, og det er blandt andet fordi, den er en del af kirke- og kulturfestivalen KK44. Festivalen har i år temaet 'magten og æren', og netop dét tager forestillingen også udgangspunkt i.

Den australske skuespiller Sarah John, der har boet i Danmark i nær ved 10 år, har blandt andet arbejdet med Bibelens tekster under forberedelsen.

- Vi kastede det hele op i luften og så, hvordan det landede. En idé, der overlevede, er et citat fra Løgstrup, siger hun.

Annonce
"I al evighed" bliver vist for nogle af udskolingens klasser og er således egnet for børn fra 13 og op. Foto: Morten Dueholm

Citat er omdrejningspunkt

”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin egen hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede, man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej.”

Sådan lyder citatet fra K. E. Løgstrup, der har været stor inspirationskilde til "I al evighed".

- Citatet peger på emnet og det ansvar, vi har overfor hinanden og for verden, siger Sarah John og fortsætter:

- Der er også noget med hænder, og der er meget action i hænder. Så vi bruger hænderne meget til tegn og som billeder.

Handler om mødet mellem mennesker

Sarah John fortæller, at forestillingen handler om mødet mellem mennesker. Den handler om inter-relationen mellem dig og mig og mellem dig og universet.

- På Carte Blanche laver vi performance-teater, og det betyder, at publikum altid deltager i forestillingen på en eller anden måde. Det er nemlig vigtigt for os, at publikum selv er med til at finde deres egne personlige svar. Vi skal ikke fortælle dem, hvad de skal tro og mene, siger hun.

"I al evighed" bevæger man sig rundt i kirkens rum ved tre stationer, hvor tre skuespillere fungerer som værter.

- Vi plejer at lave forestillinger i mørke rum, og Asmild Kirke er fuld af lys. For at prøve at skabe den samme stemning bruger vi høretelefoner, så vi kan tale direkte til publikum, forklarer Sarah John.

Forestillingen bruger kirkerummet på en anderledes måde, så man blandt andet kommer ned at ligge på kirkebænkene. Foto: Morten Dueholm

Byder på refleksion

De filosofiske og legende oplevelser, man får ved stationerne, giver publikum mulighed for at tænke over, hvordan begreberne magt og ære er med til at danne os som individer og som samfund.

- De to begreber findes jo for eksempel i det to tusind år gamle Fadervor, men samtidig er de yderst aktuelle både i det politiske liv og i vores personlige liv.

- "I al evighed" bliver således en mental træningsplads, der sætter unge såvel som voksne i stand til at møde verden fra et mere nysgerrigt, ansvarsfuldt og reflekteret ståsted, siger Sarah John.

Forestillingen finder sted i Asmild Kirke mandag den 28. og tirsdag den 29. oktober. For mere information og billetter, se Carte Blanches hjemmeside.

"Nogle ord får større mening, når man siger dem i kirken. Det har bare en anden klang," siger Sarah John. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Reportage fra mennesketomt fodboldopgør: Midtbyen levede, mens stadion lå øde

Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce