Annonce
Erhverv

Ny formand for varmeværket: Der var tal, der ikke passede

Det var en voldsom prisstigning, som formand og kasserer i Gudenådalens Energiselskab havde regnet sig frem til at borgerne i Bjerringbro skulle forvente, når de skulle betale for varmen i anden kvartal. I sidste ende kunne resten af bestyrelsen ikke bakke op om regnestykket. Arkivfoto
Prisstigninger var lavet på baggrund af data, der fik bestyrelsesmedlemmer i Gudenådalens Energiselskab til at stille kritiske spørgsmål.

Bjerringbro: Det var mistillid til formand Preben Sørensen og kasserer Per Dalgaards beregninger og efterfølgende udmelding om en prisstigning på 185 procent på varmeregningen, der fik bestyrelsen til at indkalde de to bestyrelsesmedlemmer til et møde, hvorefter formand og kasserer valgte at trække sig.

- Vi havde selv nikket ja, da prisstigningen blev meldt ud kort før jul, men efterfølgende satte resten af bestyrelsen sig ned og lavede nogle beregninger ud fra de data, vi havde, og nåede frem til andre tal, hvilket fik os til at stille os kritisk overfor formand og kasserer, siger energiselskabets nye formand, Allan Krantz Jensen.

Herefter valgte formand og kasserer at træde ud af bestyrelsen.

Annonce

Allan Krantz Jensen erkender, at den øvrige bestyrelse også bærer et ansvar for den første prisudmelding, men at man nu har taget hånd om sagen, hvilket altså betyder udskiftning af adskillige bestyrelsesmedlemmer samt opsigelse og fritstilling af direktør Jan Dansbo.

Spille på to heste

- Der var simpelthen tal, der ikke passede, og det har efterfølgende også ledt til spørgsmål vedrørende den generelle økonomiske drift af Gudenådalens Energiselskab, siger Allan Krantz Jensen.

Han påpeger, at årsagen til, at formand og kasserer er udskiftet, ikke skyldes sagen med lønsedlerne, hvor det ser ud til, at kasserer og formand alt i alt fik udbetalt en lille million kroner i ekstra løn i løbet af en femårig periode.

- Umiddelbart har vi ikke grund til at tro, at der er forgået noget ulovligt, men det er klart, at vi skal have undersøgt sagen, siger Allan Krantz Jensen.

At direktør Jan Dansbo samtidig fritstilles skyldes, i følge den nye formand, at varmeværket har behov for at få friske øje på sit komplicerede tekniske udstyr.

- Det er ikke fordi, at der ikke, mens Jan Dansbo har været direktør, har været gode tiltag, men nu vil vi gerne have nye øjne på værket og en direktør, der kan arbejde mere fokuseret på at få nogle bedre prisaftaler på gasmarkedet, siger Allan Krantz Jensen og tilføjer, at man på varmeværket skal være bedre til at spille på to heste og dermed  veksle mellem strøm og gas, alt efter hvad der er billigst.

Umiddelbart har vi ikke grund til at tro, at der er forgået noget ulovligt, men det er klart, at vi skal have undersøgt sagen

Allan Krantz Jensen, ny formand for Gudenådalens Energiselskab
Annonce

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

Bjerringbro For abonnenter

Frygter kæmpe svinebrug: Hvordan kan svinestalde blive en harmonisk del af landskabet?

Bæredygtighed

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Erhverv

Fejl på fejl i opkrævninger fra lokalt energiselskab

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Kultur

Besøg fra Alfons, liedkoncert i musiksalen: Weekenden i Viborg byder på alt fra musik til motion

Navne For abonnenter

- Det er et fantastisk privilegium at kunne arbejde med målbevidste unge mennesker hver dag

Navne

Ny gymnasierektor slapper af i sin hytte uden el og varme i Telemarken: 'Vi skal vandre tre kilometer med alt udstyr på ryggen for at komme til hytten - en bil kan ikke køre dertil'

Annonce