Annonce
Erhverv

Ny formand for varmeværket: Der var tal, der ikke passede

Det var en voldsom prisstigning, som formand og kasserer i Gudenådalens Energiselskab havde regnet sig frem til at borgerne i Bjerringbro skulle forvente, når de skulle betale for varmen i anden kvartal. I sidste ende kunne resten af bestyrelsen ikke bakke op om regnestykket. Arkivfoto
Prisstigninger var lavet på baggrund af data, der fik bestyrelsesmedlemmer i Gudenådalens Energiselskab til at stille kritiske spørgsmål.

Bjerringbro: Det var mistillid til formand Preben Sørensen og kasserer Per Dalgaards beregninger og efterfølgende udmelding om en prisstigning på 185 procent på varmeregningen, der fik bestyrelsen til at indkalde de to bestyrelsesmedlemmer til et møde, hvorefter formand og kasserer valgte at trække sig.

- Vi havde selv nikket ja, da prisstigningen blev meldt ud kort før jul, men efterfølgende satte resten af bestyrelsen sig ned og lavede nogle beregninger ud fra de data, vi havde, og nåede frem til andre tal, hvilket fik os til at stille os kritisk overfor formand og kasserer, siger energiselskabets nye formand, Allan Krantz Jensen.

Herefter valgte formand og kasserer at træde ud af bestyrelsen.

Annonce

Allan Krantz Jensen erkender, at den øvrige bestyrelse også bærer et ansvar for den første prisudmelding, men at man nu har taget hånd om sagen, hvilket altså betyder udskiftning af adskillige bestyrelsesmedlemmer samt opsigelse og fritstilling af direktør Jan Dansbo.

Spille på to heste

- Der var simpelthen tal, der ikke passede, og det har efterfølgende også ledt til spørgsmål vedrørende den generelle økonomiske drift af Gudenådalens Energiselskab, siger Allan Krantz Jensen.

Han påpeger, at årsagen til, at formand og kasserer er udskiftet, ikke skyldes sagen med lønsedlerne, hvor det ser ud til, at kasserer og formand alt i alt fik udbetalt en lille million kroner i ekstra løn i løbet af en femårig periode.

- Umiddelbart har vi ikke grund til at tro, at der er forgået noget ulovligt, men det er klart, at vi skal have undersøgt sagen, siger Allan Krantz Jensen.

At direktør Jan Dansbo samtidig fritstilles skyldes, i følge den nye formand, at varmeværket har behov for at få friske øje på sit komplicerede tekniske udstyr.

- Det er ikke fordi, at der ikke, mens Jan Dansbo har været direktør, har været gode tiltag, men nu vil vi gerne have nye øjne på værket og en direktør, der kan arbejde mere fokuseret på at få nogle bedre prisaftaler på gasmarkedet, siger Allan Krantz Jensen og tilføjer, at man på varmeværket skal være bedre til at spille på to heste og dermed  veksle mellem strøm og gas, alt efter hvad der er billigst.

Umiddelbart har vi ikke grund til at tro, at der er forgået noget ulovligt, men det er klart, at vi skal have undersøgt sagen

Allan Krantz Jensen, ny formand for Gudenådalens Energiselskab
Annonce

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Erhverv

Stadig meget lav ledighed - men for mange unge er ikke i job

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Sport For abonnenter

Viborg HK fik ørerne i den tyske maskine i finalen: Vi blev jo bare totalt udspillet, der var ikke noget at gøre

Annonce