Annonce
Biler

Ny generation af Dacia Sandero på trapperne

Dacia Sandero bliver langt mere moderne og kommer også som friluftsmodellen, Stepway. Stationcaren Logan bliver til en sedan, der ikke skal sælges i Danmark. Foto: Dacia
Dacia klar med en ny udgave af Sandero. Stationcaren, Logan MCV, forsvinder og erstattes af en sedan-model, der ikke kommer til Danmark.
Annonce

Der er lagt op til langt mere moderne linjer, når Dacia snart lancerer en ny generation af miniklasse-modellen, Sandero. Det viser de første billeder, som Renaults rumænske discount-mærke har sluppet ud. De viser i første omgang eksteriøret, mens oplysninger om kabine, udstyr og motorer følger i løbet af efteråret for modellen, der ventes at lande herhjemme til februar.

Her er der varmet op til en omfattende fornyelse af Sandero, der i den nuværende anden generation blev lanceret i 2012. Den nye model får angiveligt samme CMF-B-platform som de nye Renault Clio og Nissan Juke. Det betyder mere plads om bord og åbner også for hybrid-teknologi og måske endda plug-in-hybrider.

Dacia Sandero

Den første generation af Dacia Sandero blev lanceret i 2007, mens den anden kom i 2012. Den tredje generation lanceres herhjemme i anden måned af 2021.
Annonce

Stationcar forsvinder

Stationcarudgaven af Sandero, kaldet Logan MCV, forsvinder derimod. Logan-navnet lever videre i en nye sedan-variant, der dog forbeholdes de syd- og østeuropæiske markeder, og altså ikke kommer til Danmark. Det er en biltype, som har mere medvind på de kanter.

Dacia vil dog på et tidspunkt også forny den rummelige Lodgy, og her kan der være nyt på vej i det mere familieorienterede segment.

Med den nye generation af Sandero følger også friluftsmodellen, Freeway, der blandt andet byder på større frihøjde, spoilere og tagræling. Af de 24.500 Dacia-biler, der er solgt herhjemme til dato, tegner Logan MCV sig for 5500 styk og Sandero sig for de 4800 af slagsen.

Annonce

Ny elbil på vej

Dacia har mere nyt på vej i 2021. Her bliver den lille nye høje elektriske model, kaldet Spring, der placerer sig mellem mikro- og miniklassen lanceret. Her lyder de foreløbige oplysninger på en rækkevidde, der hedder 200 kilometer på en opladning.

Den danske importør har tidligere meldt ud, at målet er at have Danmarks billigste elbil, men i en tid med usikkerhed om fremtidens afgifter, er det for tidligt at spå om prisniveauet.

Det er slut med Dacia Logan MCV, som er en stationcar-version af Sandero. Foto: Dacia
Den elektrisk Dacia Spring, som klarer omkring 200 km på en opladning, bliver en af de store nyheder i 2021. Foto: Dacia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce