Annonce
Viborg

Ny i byen: Far savner fædregrupper i Viborg

Kasper Nørgård savner en fædregruppe for sønnen Marlon. Foto: Morten Dueholm

Kasper Nørgård er på barsel, og så er han lige flyttet til Viborg, hvor han håber at finde andre fædre på barsel.

Viborg: Kasper Nørgård er lige flyttet fra København til Viborg sammen med sin kone, Andrijana Nasteska, og deres syv måneder gamle søn, Marlon. Flytning falder sammen med, at Kasper Nørgård indleder sin barsel, og i den forbindelse lavede han et opslag i Facebook-gruppen "Vores Viborg".

I det opslag eftersøgte han andre fædre, som, ligesom ham selv, er på barsel, og gerne vil mødes med andre ligesindede. Kasper Nørgård lavede delvist opslaget i desperation, og havde egentligt ikke nogle forhåbninger om noget, da han sendte beskeden afsted mod gruppens næsten 12.000 medlemmer.

- Vi har jo ingen relationer med folk i Viborg, og vi kender slet ikke nogen herovre. Så jeg lavede det her opslag, og nu er snøren ligesom kastet ud, for at se om der kunne komme noget positivt ud af det, fortæller Kasper Nørgård, som glæder sig over den store hjælp fra de venlige viborgensere på opslaget.

Det opslag er nu 14 dage gammelt, og selvom han har fået en masse positiv respons, er han ikke kommet nærmere en fædregruppe. Han fortæller selv, at de fleste kommentarer er fra kvinder, som foreslår andre fine ting, som far og søn kan lave på barsel, men at mændene har været lidt sværere at lokke frem.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at der ikke flere mænd, som melder sig på banen. Jeg har skrevet med en enkelt far, som vi så mødtes med i mandags, og det var hyggeligt, men en decideret fædregruppe, får vi nok ikke startet, fortæller Kasper Nørgård.

Jeg synes, at det er ærgerligt, at der ikke flere mænd, som melder sig på banen. Jeg har skrevet med en enkelt far, som vi så mødtes med i mandags, og det var hyggeligt, men en decideret fædregruppe, får vi nok ikke startet.

Kaper Nørgård, far på barsel
Familien er lige flyttet til Viborg og kender ikke rigtigt nogen i byen.

Forskel på mænd og kvinder

Før Kasper Nørgård lagde sit opslag på Facebook, havde han forsøgt sig med en googlesøgning. Her var det første som dukkede op, en næsten ni år gammel artikel fra Folkebladet, som handlede om, en anden far, som også mente, at der mangler fædregrupper i Viborg.

Det lader dog ikke til, at udviklingen på området har været stor siden da. Kasper Nørgård tror, at en af forklaringerne skal finde i associationer, som mange får, når de hører om mødre- og fædre grupper.

- Mange mænd forestiller sig måske, at det er noget hvor man sidder i en rundkreds og drikker te og snakker, men sådan behøver det jo ikke at være. Det vigtigste er jo børnene, og at de får nogle andre børn at lege med, fortæller Kasper Nørgård.

Han tror dog ikke, at der lige foreløbigt kommer fædregrupper i Viborg - i hvert fald ikke mens han selv er på barsel. For ham skyldes det, at det er mændene selv, som skal tage initiativ, og så er det en hård kamp.

- Jeg savner, at der er noget fast. Jeg ved ikke om det skal være kommunen eller sygeplejersken, men jeg tror, at mange mænd ville have lyst, hvis de blev tilbudt en plads i en gruppe, frem for selv skulle ud og opsøge det, fortæller Kasper Nørgård, som gerne så, at man gjorde som i konens mødregruppe, og udskiftede mødrene med fædre, når barslen skifter, så der i stedet for en mødregruppe er tale om en forældregruppe.

Kasper Nørgård håber, at den øremærket barsel til mænd, kan få flere til at søge fædregrupper.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce