Annonce
Rundt om Viborg

Købmand stopper efter 10 år: Ny i spidsen for Rema-butik i Stoholm

Rema 1000 i Stoholm åbnede i 2005. Arkivfoto: Morten Dueholm
Birgitte Rørbæk stopper til november efter 10 år som købmand i Rema 1000 i Stoholm. Ny Rema-købmand i byen bliver Andrej Willer.
Annonce

Stoholm: Efter 10 år som butikschef for Rema 1000 i Stoholm stopper Birgitte Rørbæk den 20. november. Her er der overdragelsesforretning til butikkens nye købmand Andrej Willer, som kommer fra en stilling som souschef i Rema 1000-butikken på Farvervej i Viborg.

Det bekræfter Birgitte Rørbæk overfor Fjends Folkeblad. Birgitte Rørbæk har været i spidsen for Stoholm-butikken i 10 år, men var allerede med i butikken, da den åbnede i 2005. Først som kassedame, men allerede efter tre måneder blev hun souschef, og i 2009 blev hun altså selv butikschef.

Butikscheferne hos Rema-kæden er franchisehavere og fungerer som selvstændige direktører i egen virksomhed på fem år lange kontrakter, der så genforhandles. Og ifølge Fjends Folkeblad har købmandskæden valgt ikke at forlænge Birgitte Rørbæks kontrakt. Hun peger selv på vejarbejdet under områdefornyelsen i Stoholms midtby og desuden stigende personaleomkostninger som årsager til, at butikken har oplevet faldende omsætning. I det offentlige regnskab for butikken fremgår det, at årsresultatet for regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af 2018, viste et underskud på lige godt 200.000 kroner mod et overskud året før på 474.000 kroner.

43-årige Birgitte Rørbæk siger til Fjends Folkeblad, at der ikke er lagt konkrete planer for fremtiden endnu, men at hun glæder sig til for første gang i 14 år at have fri i julen.

- Det er fysisk hårdt og også mange timer som alenemor til to, så det ene med det andet. Og så tager jeg det også som noget positivt med den alder, jeg har, hvis jeg skal nå at prøve noget nyt, siger Birgitte Rørbæk til avisen.

Birgitte Rørbæk har været i Rema 1000-butikken i Stoholm, siden den åbnede. De seneste 10 år som butikschef. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce