Annonce
Rundt om Viborg

Ny kartoffeldirektør: Plantebaseret mad er jo lige i tidens ånd!

Martin Damgaard Ravnsbæk er nytiltrådt direktør Karup Kartoffelmelfabrik. Han har afløst Vagn Nielsen, der fortsat er tilknyttet virksomheden, men går på pension til efteråret. Foto: Jens Peder Østergaard
53-årige Martin Ravnsbæk har afløst 64-årige Vagn Nielsen som direktør for Karup Kartoffelmelfabrik, hvor investeringer og udvikling fortsat er i fokus.

Karup: Kartoffelmelfabrikken i Karup har fået en ny direktør. Martin Damgaard Ravnsbæk har afløst Vagn Nielsen, der har haft posten i 12 år.

Sidstnævnte, der fylder 65 i år, har valgt at lade sig pensionere for at have mere tid med familien og til at rejse sammen med sin kone.

Martin Ravnsbæk er 53 år og har altså fortsat mange år til pensionsalderen. Og han har som nytiltrådt - sammen med bestyrelsen - flere projekter i støbeskeen i en virksomhed, der ellers har investeret stort de seneste år. Blandt andet i nye siloer og en ny produktionsafdeling på Åhusevej cirka en halv kilometer fra den gamle fabrik på Engholmvej i Karup.

Annonce

Hvilke projekter, det drejer sig om, vil Martin Ravnsbæk dog ikke afsløre lige nu. De vil blive kendte hen ad vejen. Givet er det dog, at Karup Kartoffelmelfabrik er involveret i planen om en stor solcellepark i Uhre syd for Kølvrå. Et projekt, der foruden at bidrage til den grønne omstilling, også vil kunne skaffe fabrikken billigere og mere miljørigtig energi til produktionen.

Karup Kartoffelmelfabrik har de seneste år investeret mere end en halv milliard kroner i nye produktions- og procesanlæg. Blandt andet dette såkaldte inddampningsanlæg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Alternativ til gas

I den nærmeste fremtid kan kartoffelmelfabrikken dog komme til at stå med udfordringer, som solenergien ikke umiddelbart kan løse. Karup Kartoffelmelfabrik bruger årligt omkring fem millioner kubikmeter naturgas, og da virksomheden er i kategorien "ikke-samfundskritisk", kan den risikere, at få lukket for gashanen, hvis Rusland stopper naturgasleverancerne til Vesteuropa.

Karup Kartoffelmelfabrik har en nødplan klar, hvis det skulle ske. Så vil olie igen blive energikilden, men produktionen vil i så fald blive reduceret i en periode.

Men det er selvfølgelig ikke et scenarie, man gerne ser udløst på Karup Kartoffelmelfabrik, hvor Martin Ravnsbæk, de øvrige medarbejdere og bestyrelsen langt hellere vil lægge kræfterne i udvikling af processer og produkter. Det sidste ikke mindst i samarbejde med KMC, Kartoffelmelcentralen i Branden, som Karup ejer sammen med to andre, andelsejede kartoffelmelfabrikker.


Det at fremstille noget plantebaseret er jo så meget i tidens ånd

Martin Damgaard Ravnsbæk, ny direktør for Karup Kartoffelmelfabrik
Annonce

Erfaring med fødevarer

Selv om kartoffelmel, og hvad det kan bruges til, er noget nyt for Martin Ravnsbæk, har han mange års erfaring med procesindustri inden for beslægtede brancher. De seneste år som direktør for Farmfood i Løgstør og før da som produktionsdirektør i den internationale virksomhed Essentia Protein Solutions.

Martin Ravnsbæk er fra Holstebro, hvor han også bor nu - sammen med sin hustru og to af i alt fem sammenbragte børn. Han er han uddannet snedker - og derefter produktionsingeniør. De seneste cirka 20 år har han arbejdet inden for fødevareindustrien.

Han er meget glad for at være landet i "en utrolig innovativ virksomhed", der i forhold til produktet også sandsynligvis har en god fremtid for sig:

- Det at fremstille noget plantebaseret er jo så meget i tidens ånd.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Livsstil For abonnenter

44-årige Ivan faldt om og døde i gildesalen på sin søns konfirmationsdag: Nu spiller han op til dans i det hinsides

Bjerringbro

Fokus på Tange Søs fritidskvaliteter og kulturhistorie giver nyt håb: Vandplaner for tredje vandplansperiode er i høring

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Annonce