Annonce
Viborg

Ny kortlægning: Færre viborgensere er hjemløse

Der er registreret færre hjemløse i Viborg Kommune, end der blev for to år siden. Arkivfoto.
Hvert andet år foretages der en national kortlægning af hjemløse. I 2019 er der registreret et stort fald i Viborg Kommune.

Viborg: 62 af Viborg Kommunes borgere er hjemløse.

For to år siden, da der sidst blev talt, var det tilsvarende tal 85.

Det viser en ny rapport, som VIVE - det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd - tirsdag morgen udgav.

Hjemløsetællingen laves hvert andet år i uge 6, og mens faldet i Viborg er til at få øje på, så er billedet på landsplan noget mere broget.

Der blev i år registreret i alt 6431 hjemløse borgere. Det er tre procent - eller 204 personer - færre end ved den forrige kortlægning i uge 6, 2017, hvor der blev registreret 6.635 hjemløse.

Faldet er så småt, at VIVE selv er tøvende over for at konkludere, om der er blevet færre hjemløse i Danmark, da de tre procent ligger inden for den almindelige usikkerhed.

I stedet konkluderer man, at den stigning, som man tidligere har set, i hvert fald ser ud til at være stoppet.

I Region Midtjylland er antallet af hjemløse borgere stort set helt uændret med 1.464 personer i 2019 mod 1.467 personer i 2017. Det svarer til, at der er 1,1 hjemløse borgere pr. 1.000 indbyggere i regionen, og niveauet af hjemløsheden i regionen ligger dermed på landsgennemsnittet.

Af de 62 registrerede hjemløse i Viborg Kommune sov fem af dem på gaden, mens 45 sov på et herberg. En var registreret i en natvarmestue, en hos kriminalforsorgen, otte hos familie/venner og to tilhørte kategorien "andet".

Personer, der tæller som Viborg Kommunes, opholder sig ikke nødvendigvis her, men kommer bare herfra.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce