x
Annonce
Viborg

Ny løbskoordinator ønsker fællesskab og flad struktur

Ole Stenberg er ny løbskoordinator for 24 Timer Viborg. Her ses han med sin søn til Houlkærløbet i 2017. Arkivfoto: Flemmning Krogh
Ole Stenberg er den nye mand i front for 24 timers løbet. For ham er det meget vigtigt, at det ikke bliver hans løb, men i stedet et fælles projekt for hele byen.

Viborg: - Jeg er sådan en, der generelt ikke siger nej til en udfordring.

Sådan forklarer Ole Stenberg, hvordan han pludseligt blev den nye mand i front for 24 timers løbet, efter den garvede Rolf Bücking valgte at stoppe som løbsarrangør efter 20 år.

Den nye løbskoordinator, som han foretrækker at blive kaldt, er ikke helt ny inden for løbeverdenen. Ole Stenberg har løbet over 20 maratonløb og har deltaget i domkirkebyens 24 timers løb tæt på 10 gange.

- Jeg glæder mig da allerede til løbet næste år, for jeg vil jo gerne have, at stafetten fra Rolf bliver givet videre på en god måde. Jeg er helt ny i det her, så det er en rigtig spændende og udfordrende proces, fortæller Ole Stenberg.

Der var fuld fart på, da Ole Stenberg blev spurgt, om han havde mod på at stå i spidsen for løbet, men han sprang alligevel på udfordringen.

- Alle øjne hviler pludselig på mig, og det er til tider udfordrende. Og så er der rigtig mange, der har en mening om løbet, siger Ole Stenberg og griner.

Annonce

Sammentømret styregruppe

Han bryder sig egentlig ikke om at blive kaldt leder. Han vil langt hellere snakke om styregruppen, teams og fællesskab end rollen som løbsleder.

- Dybest set er det jo mig, der er leder. Men jeg kan langt bedre lide fællesskabsfølelsen og en flad struktur. Jeg tror, at hvis vi løfter i flok, så er der flere, der kan blive hørt og få medindflydelse, og vi kan sammen løfte det højere, siger Ole Stenberg og henviser til styregruppen på i alt 10 personer, som han selv har samlet.

- Der er jo ikke noget af det her, der kan lykkes uden styregruppen. Derfor var det vigtigt for mig at få gruppen samlet hurtigst muligt. Jeg havde lange samtaler med hver enkelt, og nu har vi en sammentømret gruppe med et fælles mål. Rollerne er fordelt, og enkelte har fået en team-koordinatorrolle. Alle byder ind og gør en kæmpe frivillig indsats, siger Ole Stenberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce