Annonce
Rundt om Viborg

Ny landsby-købmand stadig en mulighed

Tre et halvt år efter lukningen af byggemarkedet og tømmerhandlen på Solvænget i det centrale Frederiks, er der endnu ikke sket noge med hverken bygninger eller grund. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det trækker ud med en afgørelse, men ejerne af et lukket byggemarked i Frederiks har endnu ikke opgivet planen om en købmandsbutik og 20 nye boliger på grunden.
Annonce

Frederiks: Mere end tre et halvt år efter lukningen af XL-byggemarkedet og tømmerhandlen i Frederiks er der stadig ikke sket noget med hverken bygninger eller grund.

Ejerne, brødrene Rolf og Poul Sønder fra Skive, har længe satset på, at der skulle være en købmandsforretning i byggemarkedsejendommen, og at der på tømmerhandel-grunden skulle opføres omkring 20 nye boliger.

Men brødrene, der ejede og drev XL-byg, ønsker ikke selv at stå for projektet, og det er endnu ikke lykkedes at få andre til det.

Ifølge Poul Sønder er planen dog ikke droppet, og han håber stadig, at det hele bliver til noget. Som det første satser han på en afklaring angående butiksdelen. Det er købmandskoncernen Dagrofa, der har vist interesse for at åbne en Spar-butik.

- De (Dagrofa - red.) har fået en ny mand på sagen, og han har villet se på det igen. Men i løbet af august håber jeg at få en tilbagemelding, siger Poul Sønder.

Uanset om det bliver et ja eller et nej fra Dagrofa, er det uvist, om der kommer nye boliger på grunden. Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup, der oprindeligt havde meldt sig på banen, har givet stafetten videre til Boligselskabet Viborg Amt, der dog senest fik nej hos kommunen til en kvote-ansøgning vedrørende Frederiks.

Folkebladet erfarer, at dette mindre boligselskab stadig er interesseret i at bygge almene boliger på stedet - eventuelt i kombination med privat udlejningsbyggeri.

Viborg Kommune har vedtaget en ny lokalplan, der giver mulighed for både en dagligvarebutik og en stribe boliger på tømmerhandelgrunden midt i Frederiks. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Delte meninger

Mens der er bred enighed i Frederiks om, at det vil være til byens bedste med en stribe nye lejeboliger, er meningerne vedrørende en eventuel ekstra dagligvareforretning mere delte.

For nogle år siden opkøbte Dagli'brugsen den daværende Spar-købmandsforretning, og siden har der altså - ud over bageren - kun været én dagligvareforretning i byen.

I forbindelse med, at Viborg Kommune har lavet en ny lokalplan for tømmerhandel-området, har brugsens bestyrelse og uddeler ad flere omgange protesteret imod muligheden for salg af dagligvarer på grunden, idet man mener, at der kun er plads til én købmand/brugs i Frederiks.

Andre borgere har imidlertid også givet udtryk for, at de gerne vil have et øget udbud og større konkurrence på dagligvare-området.

Annonce
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce