x
Annonce
Navne

Ny ledelse på Kulturskolen Viborg: Et flerårigt parløb fortsætter

Palle Friborg Kjeldgaard og Henrik Resen er ny leder og viceleder af Kulturskolen Viborg. Pressefoto
Otte måneder efter, at Lene Rikke Bresson opsagde jobbet som leder på Kulturskolen Viborg, er Palle Friborg Kjeldgaard blevet udpeget som afløser flankeret af Henrik Resen som ny vicekulturskoleleder.

Viborg: I foråret opsagde Lene Rikke Bresson sit job som kulturskoleleder på Kulturskolen Viborg for at udleve nye drømme på Lolland-Falster. Nu overtager Palle Friborg Kjeldgaard rollen som Kulturskolens leder sammen med Henrik Resen som nyudnævnt vicekulturskoleleder.

Palle Friborg Kjeldgaard er uddannet violinist fra Det Kongelige danske Musikkonservatorium og har fungeret som professionel musiker i mange år og som musikchef for symfoniorkestrene i både Aalborg og Aarhus. De seneste fire har han været musikfagskoleleder på kulturskolen, men nu ser han frem til de nye udfordringer, jobbet som leder kommer til at give:

- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Kulturskolen Viborg i de kommende år i tæt samarbejde med Henrik Resen og alle medarbejderne.

Annonce

Flerårigt parløb

Samarbejdet mellem de to ledere er dog langfra nyt. Henrik Resen har været ansat på Kulturskolen Viborg i 19 år. I begyndelsen som underviser ved siden af jobbet som professionel musiker, senere som koordinator. I 2017 blev han stabsleder.

Da Lene Rikke Bresson sidste år opsagde sin stilling, blev parløbet mellem Palle Friborg Kjeldgaard og Henrik Resen for alvor prøvet af. I otte måneder sad makkerparret ved roret, mens ledelsesstrukturen blev taget op til overvejelse. Parløbet bestod sin prøve og får nu lov at fortsætte.

- Med Palle og Henrik som ny ledelsesduo på kulturskolen er en af Viborg Kommunes vigtigste kulturinstitutioner sikret en både kulturfaglig og ledelsesfaglig stærk trækkraft, som vil kunne arbejde med at få kulturskolens tilbud bragt i spil hos endnu flere borgere i kommunen, siger kulturchef i kommunen, Steen Lindgaard.

Rivende udvikling

Og der er nok at tage fat på, mener Palle Friborg Kjeldgaard:

- Kulturskolen Viborg er i god gænge og i rivende udvikling. Vi dækker hele kommunen og er landets eneste kulturskole, som er projektejer for to nationale indsatsområder samtidigt.

Han henviser her til Viborg Kommunes udpegelse til kulturtalentkommune i 2019. Den titel har givet anledning til projekt ArtGK, hvor man har etableret grundkurser for talenter indenfor skrivekunst, billedkunst og scenekunst, på samme måde som der i mange år har eksisteret det musikalske grundkursus, MGK.

Det andet nationale indsatsområde er projekt Kulturspor, hvor kunst og kultur udbredes til børn i daginstitutionerne i kommunen.

- Næste store indsats bliver realiseringen af Viborgs ambition om Danmarks bedste åbne skole, hvor det er vores forhåbning, at vi i løbet af de kommende år kan indfri Kulturministerens ambition om, at alle børn får mulighed for at spille et instrument og møde de forskellige kunstarter i skolen, siger Palle Friborg Kjeldgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce