Annonce
Viborg

Ny ledende overlæge skal genrejse Viborgs børneafdeling

Den nye ledende overlæge for Børn og Unge bliver Jens Peter Nielsen. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Midt har konstitueret Jens Peter Nielsen som ledende overlæge i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Den nye ledende overlæge har været på afdelingen i 26 år.
Annonce

Viborg: Efter et meget turbulent år, der endte med opsigelser fra begge kvinder i afdelingsledelsen på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg, har hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Midt nu fundet en ny ledende overlæge.

Den nye ledende overlæge, som tager over efter den udskældte Jette Hoffmann-Petersen, er Jens Peter Nielsen. Han har været overlæge på Børn og Unge i knap 26 år og arbejder i afdelingens afsnit for syge nyfødte og for tidligt fødte.

Han er derudover uddannelseskoordinerende overlæge på tværs af Hospitalsenhed Midt med ansvar for yngre lægers uddannelse.

- Min opgave bliver todelt. Jeg skal medvirke til at skabe en god afdeling med et godt renommé og sikre et godt grundlag at starte på for en ny permanent afdelingsledelse. Det er ikke et ønskejob, men med den ballast, jeg har, og den opbakning, jeg møder, er det svært ikke at byde ind, siger Jens Peter Nielsen.

Han er konstitueret frem til udgangen af maj 2021.

Annonce

Fortid er fortid

Hospitalsledelsen har besluttet at konstituere Jens Peter Nielsen i stillingen, efter den tidligere ledende overlæge samt oversygeplejerske valgte at søge nye jobs i midten af maj efter massivt pres fra en stor del af personalet.

- I dialog med personalet har vi fået gode input til, hvordan vi etablerer et godt samarbejde og ledelse i Børn og Unge fremover. På den baggrund konstituerer vi og er glade for, at Jens Peter vil træde til med sin store erfaring fra afdelingen og med ledelse af uddannelseslæger, siger Claus Brøckner Nielsen, der er lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

De seneste to uger har hospitalsledelsen mødtes med speciallæger, funktionsledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter for at drøfte den fremtidige ledelsesstruktur i afdelingen. På baggrund af den dialog har Jens Peter Nielsen sagt ja til opgaven.

Overlægen vurderer selv, at dialogen om, hvordan afdelingen kommer videre, har været god.

- Fortid er fortid. Vi har genoptaget dialogen sammen med hospitalsledelsen. Det er en præmis for den ledende overlæge, at man kan samarbejde både internt i afdelingen og med hospitalsledelsen, og det, mener jeg, er muligt nu, siger Jens Peter Nielsen.

Annonce

Arbejdet fortsætter

Gennem det seneste halve år har hospitalsledelsen, funktionsledere og speciallæger i Børn og Unge indgået en række aftaler om initiativer i afdelingen.

Initiativerne handlede blandt andet om bedre planlægning af vagter, mødestruktur, tværfaglig ledelse, rekrutteringsgrundlag og overholdelse af udredningsret og behandlingsgaranti Disse initiativer forventer Jens Peter Nielsen at fortsætte med et ændret udgangspunkt.

- Initiativerne blev sat i værk for at hjælpe med at løse en konflikt med den daværende afdelingsledelse, men også for at løse nogle reelle udfordringer, vi har i afdelingen. Konflikten er væk nu, og vi kan fortsætte initiativerne og i fællesskab løse de udfordringer, vi står over for, slutter Jens Peter Nielsen.

Den nye ledende overlæge Jens Peter Nielsen er 67 år, gift og er både far og bedstefar. Han er opvokset i og bor i Viborg.

Hospitalsledelsen er fortsat i overvejelse og dialog med afdelingen om besættelse af oversygeplejerske-stillingen på kort sigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Annonce