Annonce
Rundt om Viborg

Ny lokalplan: 14 nye boliger på vej i oplandsby

De nye boliger skal ligge her i Jernbanegade i Møldrup på hjørnet ved Tværgade. Husene, der skal rives ned, ligger til venstre i billedet lige efter Møldrup Kro - den store hvide bygning. Arkivfoto:  Morten Pedersen
Boligselskab vil bygge i Jernbanegade i Møldrup - men først skal der laves ny lokalplan for området.

Møldrup: Boligselskabet Sct. Jørgen og Boligselskabet Viborg Amt samarbejder om at bygge i alt 14 almene boliger på Jernbanegade i Møldrup, men inden byggeriet kan komme i gang, skal der laves en ny lokalplan for området.

Teknisk udvalg og Viborg Byråd skal tage stilling til, om arbejdet med lokalplanen skal sættes i gang, men det er der dog ingen tvivl om, at man siger ja til. Byrådet har allerede tildelt Boligselskabet Viborg Amt en kvote til at bygge de 14 almene boliger. Det var en beslutning, der blev taget i oktober sidste år.

De 14 boliger skal bygges på Jernbanegade 10 og 12 i Møldrup. Området ligger på hjørnet af Jernbanegade og Tværgade, og det bruges i dag til bolig- og erhvervsformål med mindre butikslokaler ud mod Jernbanegade. Den eksisterende bebyggelse skal rives ned og afløses af et byggeri i to en halv etage med en maksimal højde på 12 meter. Der skal være indkørsel fra Tværgade og adgang for gående og cyklister fra Jernbanegade. I dag er der ingen lokalplan for området, så derfor vurderer kommunens forvaltning, at det er nødvendigt med en lokalplan, der kan fastlægge rammerne for byggeriet.

Annonce

Karakter af bymidte

Det nye byggeri skal tilpasses området og understrege stedets karakter af bymidte. Det skal have saddeltag og teglfacader for at passe ind i den eksisterende byggestil og indskrive sig i Møldrups historie som stationsby. Viborg Kommune udtrykker det således: Planlægningen skal sikre, at nyt byggeri tilpasses konteksten og bidrager til et sammenhængende og velfungerende bymiljø i forbindelse med den øvrige bebyggelse langs Jernbanegade og opholdsarealerne ved Himmerlandsstien.

Sådan tager byggeriet sig ud i denne såkaldte rendering i et skitseforslag.

Boligselskaberne har lavet et projektforslag for byggeriet. Det skal bearbejdes og tilpasses, så man får en god sammenhæng med de øvrige bygninger i gaden. Viborg Kommune regner med, at lokalplanforslaget kan sendes i offentlig høring sidst på året, og at man også kan nå den endelige vedtagelse af lokalplanforslaget inden årets udgang.

Indrammet med rødt på kortet er det område, hvor byggeriet med de 14 boliger skal placeres.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce