Annonce
Rundt om Viborg

Ny lokalplan baner vej for virksomhedsudvidelse

Ny lokalplan og tillæg til kommuneplanen er undervejs, så virksomheden Knud Kristensen Aps ved Roum kan udvide. Arkivfoto: Preben Madsen
Klima- og miljøudvalget har sagt god for forslaget til en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, der gør det muligt at udvide en virksomhed ved Roum.

Roum: Klima- og miljøudvalget har sagt god for forslagene til en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, der gør det muligt at gennemføre en udvidelse af virksomheden Knud Kristensen Aps på Hobrovej ved Roum.

Virksomheden er en kartoffelcentral, der modtager og håndterer kartofler, inden de sælges videre, og der er behov for en større bygningsmasse for at sikre en hensigtsmæssigt drift af virksomheden, som det hedder i dagsordenen. Muligheden for at bygge inden for den eksisterende lokalplans grænser er snart opbrugt, og derfor er der lavet forslag til en ny lokalplan og altså et tillæg til kommuneplanen, der vil gøre det muligt at udvide ved, at der udlægges erhvervsområde i tilknytning til de eksisterende bygninger på begge sider af Hobrovej.

Der er udarbejdet en miljørapport, der har været i høring sammen med forslagene til lokalplan og kommuneplantillæg. Miljøstyrelsen har bemærket, at eksisterende træer, som kan huse flagermusearter, kun må fældes i august, og først efter at man har undersøgt, om der findes flagermus i træerne, og den bemærkning har kommunen imødekommet og taget med i forslaget til den nye lokalplan.

Værdifuldt landskab

Erhvervsstyrelsen har bemærket, at anvendelsesbestemmelsen bør skærpes, så det fremgår, at planarbejdet er gennemført, så den eksisterende virksomhed kan udvide, og den bemærkning har man også imødekommet, selv om virksomheden selv er imod den formulering, fordi det låser anvendelsen af området på længere sigt.

Lokalplanforslaget er ikke i overensstemmelse med den eksisterende kommuneplan, da størstedelen af området ligger inden for udpegningen af værdifulde landskaber, hvor der som udgangspunkt ikke må tillades anlægsarbejde og byggeri, der forringer landskabelige værdier. Eksisterende bygninger og terrænregulering har dog sløret landskabet betydeligt, skriver forvaltningen, der vurderer, at man derfor godt justere afgrænsningen af de værdifulde landskaber.

Forslagene er endnu ikke endeligt godkendt, men skal omkring økonomi- og erhvervsudvalget, der også tidligere har set på sagen, og som sendte forslagene til den nye lokalplan og kommuneplantillægget i offentlig høring i otte uger i slutningen af 2018.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Alarm 112 For abonnenter

Rasmus Paludan frifundet i sag om ulovlig afbrænding: En sofa blev futtet af i haven i Rødkærsbro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Endnu en anmeldelse om høj musik fra en Soundboks midt om natten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Viborg For abonnenter

Se de voldsomme billeder: Massiv fiskedød i Sønder Mose

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Annonce