Annonce
Rundt om Viborg

Ny luftbro: Ruteflyvning mellem Midtjylland og Bornholm

Flyselskabet DAT oplever, at flere og flere ønsker at holde ferie på Bornholm og åbner derfor en række direkte sommerruter fra jyske lufthavne. Pressefoto
DAT vil som noget nyt flyve direkte fra Midtjyllands Lufthavn til Bornholm flere gange om ugen i sommerhalvåret.
Annonce

Karup: I en tid med konstant nedgang i passagertallet på ruten til København har Midtjyllands Lufthavn ved Karup fået en tiltrængt opmuntring: Danish Air Transport (DAT) meddeler, at flyselskabet i en lang sommerperiode fra midt i maj til og med efterårsferien i oktober (ugerne 20-42) flere gange om ugen flyver direkte til og fra Rønne på Bornholm.

DAT vil flyve tur/retur mellem to og fire gange om ugen, og med den forventede interesse for at benytte ruten, vil det kunne give flere tusinde nye passagerer til og fra Midtjyllands Lufthavn, vurderer lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen.

Han er selvsagt godt tilfreds med, at DAT åbner den nye sommerrute.

Lufthavnschefen håber endog, at ruten kan trække tyske turister til, idet DAT også vil sommerflyve mellem Berlin og Bornholm. Og måske kan nogle af dem lokkes videre til det jyske fastland.

Blandt de mange attraktioner på Bornholm er Hammershus Slotsruiner blandt de populæreste. Arkivfoto: Steen Jacobsen/Scanpix
Annonce

Flere direkte ruter

DAT bliver i øvrigt ikke alene om at arrangere direkte flyvninger mellem lufthavnene ved henholdsvis Karup og Rønne. Som de foregående somre vil charterselskabet "Bornholm med fly" også i 2020 flyve til og fra Midtjyllands Lufthavn, oplyser Frans Bjørn-Thygesen.

Foruden Midtjylland-Bornholm kommer DAT også til at flyve direkte fra Aarhus, Billund og Aalborg til Bornholms Lufthavn.

DAT-direktør Jesper Rungholm begrunder de ekstra sommerruter direkte til og fra øen i Østersøen med større efterspørgsel og en generel positiv udvikling for den bornholmske turisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce