Annonce
Erhverv

Ny mand i jordbærmarken

- Du skal have en rød kasket på, siger Svend Aage Krohn (th) til Mikael Moesgaard, der overtager driften af jordbærmarkerne fra næste sæson. Harry Pedersen (tv) har hjulpet til i 30 år, og det fortsætter han med. Foto: Christine Krüger Hansen
I år er sidste år, at Svend Aage Krohn står bag jordbærmarkerne på Bjerring Hede.

Bjerringbro: Der er fedtet i jordbærmarken på Bjerring Hede, og selvom planterne er begyndt at blomstre, er der stadig et godt stykke tid til, at de røde og søde bær, der er en del af den danske sommer, er klar.

- Jordbærsæsonen starter senere i år end den plejer, for der er simpelthen for meget kulde og for lidt sol, siger jordbæravler gennem mange år, Svend Aage Krohn.

Han er, hvad man kan kalde, en lokal institution, når det kommer til pluk selv jordbær, men i år bliver hans sidste år i marken, i hvert fald som indehaver, for Svend Aage Krohn, der har taget tilløb i flere år, har nu endelig givet både stafetten og kasketten videre.

Annonce

I år er Mikael Moesgaard kun med på sidelinjen - og følger ivrigt med Svend Aage Krohn rundt for at lære alle tips og tricks, men næste år er det ham, der har ansvaret, og det er Svend Aage Krohn glad for.

- Jeg vil nok fortsætte som hjælper, men mest i tiden inden der skal plukkes, siger han, der glæder sig til at blive fri for den stress, der uvægerligt følger med dyrkning og salg af jordbær.

Mikael Moesgaard er glad for stadig at kunne trække på Svend Aage Krohns ekspertise, også selvom han har en uddannelse som gartner indenfor planteproduktion.

30 års jubilæum

- Der er stadig mange ting, der skal læres, som hvornår der sættes hegn og fiberdug op, og hvornår der høstes, siger han, der allerede har tilplantet en hektar jord med nye jordbærplanter.

Jordbærplanterne blomstrer, men der er stadig længe til man kan plukke modne jordbær. Vejret er for koldt.

Mikael Moesgaard har ikke før haft med jordbæravl at gøre, og overtagelsen af Svend Aage Krohns jordbærmarker skyldes ikke, at han dag og nat går og drømmer om at sætte tænderne i de søde røde bær. For ham handler det om noget helt andet.

- Jeg bor selv på Bjerring Hede og kører forbi jordbærmarkerne hver dag. Her har jeg set Svend Aage gå og knokle dag ud og dag ind, og så tænkte jeg, da jeg læste i avisen, at han ville stoppe, at det da lige var noget for mig, siger gartneren, der både elsker at producere og lave noget.

Det samme kan siges om Harry Pedersen, der ofte går under betegnelsen 'manden med den røde kasket'. Han har hjulpet til ude i jordbærmarkerne i 30 år,  og det har han tænkt sig at blive ved med, hvilket Mikael Moesgaard sætter stor pris på.

Selv siger Harry Pedersen, om hvorfor han bliver ved, at han går og hygger sig og godt kan lide at snakke med kunderne.


Jeg bor selv på Bjerring Hede og kører forbi jordbærmarkerne hver dag, og her har jeg set Svend Aage gå og knokle dag ud og dag ind, og så tænkte jeg, da jeg læste i avisen, at han ville stoppe, at det da lige var noget for mig

Mikael Moesgaard, gartner


- Harry er ekspert i at snakke med kunderne. Han er rigtig god til på en god og ordentlig måde at sige til dem, at de skal plukke ordentligt uden, at nogen bliver fornærmet, og det er lidt af en kunst, siger Svend Aage Krohn, der forventer at dette års jordbærsæsonen starter midt i juni.

Annonce
Viborg For abonnenter

Trafik og fortid ligner de største forhindringer ved enormt midtby-byggeri

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Viborg

Kæmpe-investering prioriteres højt i byrådet

Sport

Sommerbrag i stadionhallen: Viborg tildelt Super Cup-værtskab

Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Erhverv

Trods sydlig fristelse: Ventelister giver fyldte sommerhuse

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Annonce