Annonce
Viborg

Ny museumsbygning skal forløse drømmen om superliga-plads

Fra haven ved Gråbrødre Kloster kan man skimte den grund - der er en lille p-plads - hvor forvaltningen på rådhuset forestiller sig, at der kan opføres en ny udstillingsbygning. Foto: Ole Bjærge
Museerne omkring Viborg Domkirke skal arbejde tættere sammen, og de skal dele en helt ny udstillingsbygning øst for den gamle landsret. Hvis altså...
Annonce

Viborg:  "Den store klinge", "superliga", "verdensklasse" og "top 3".

Man kan finde mange flosker, når man dykker ned i drømmene og visionerne for området omkring Viborg Domkirke, men skåret ind til benet, så er virkeligheden ganske konkret.

Skal der lokkes flere gæster til Viborg af blandt andet de tilbud, som Skovgaard Museet og Nyt Viborg Museum (i den gamle Vestre Landsret) har og ikke mindst drømmer om at få på hylderne, så skal der flere kvadratmeter til, og disse skal findes i det nordøstlige hjørne af den gamle landsrets grund.

Her skal der opføres en helt ny bygning. Ganske enkelt.

Annonce

Nye tider

De danske museer "lever" i stor grad af særudstillinger.

- Hvis man nu én gang har set en stående udstilling på et museum, hvad skulle så få en til at vende tilbage? Det er de skiftende udstillinger, som får folk til at genbesøge et museum, og rammerne skal være ordentlige, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, socialdemokraten Mads Panny.

Han er begejstret for ideen om en ny udstillingsbygning, som Skovgaard Museet og Nyt Viborg Museum kan deles om.

Tankerne om denne nye bygning er i første omgang udtænkt hos ledelserne ved museerne og i kulturforvaltningen på rådhuset, og politikerne i kultur- og fritidsudvalget bliver for første gang præsenteret for drømmene på et møde i næste uge.

I sagsfremstillingen begrunder forvaltningen blandt andet behovet for en ny udstillingsbygning således:

"For at museerne i fremtiden skal kunne være sikre på at kunne indlåne kunst- og kulturhistoriske genstande på højeste niveau, stiller udlåner – f.eks. andre museer, kunstfonde eller private - krav om, at særudstillingslokalerne skal kunne sikres i forhold til bl.a. klima og sikkerhed, samt muliggøre professionel genstandshåndtering på et meget højt niveau."

Forvaltningen mener, at det nærmest er umuligt - og i alle fald meget, meget dyrt, at indrette særudstillingslokaler i de eksisterende bygninger.

- Hvis vi gerne vil have, at kvarteret omkring domkirken skal tiltrække flere mennesker, er vi nødt til at satse stort, siger Mads Panny.

Her ses grunden med en cirkel om. Illustration: Google Maps.

Aktørerne forestiller sig, at bygningen skyder op nordøst for den østlige længe af den gamle landsretsbygning. Den skal bygges sammen med det p-hus, som kommunen vil bygge ved VUC.

Mads Panny oplyser, at byggeriet vil koste "... et tocifret millionbeløb, som afhænger af udformning og altså af, hvor mange fondsmidler vi kan skaffe..."


Hvis man nu én gang har set en stående udstilling på et museum, hvad skulle så få en til at vende tilbage? Det er de skiftende udstillinger, som får folk til at genbesøge et museum

Mads Panny (S)
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce